Geleneksel mücvere yeni lezzet: Yumurta mücveri nasıl yapılır?

Klasik mücver tariflerine yenilik katmak ister misiniz? Yumurta mücveri, hem pratik hem de farklı lezzet sunuyor. Peki, yumurta mücveri nasıl yapılır?

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 16:45

Sıradan mücver tariflerine yaratıcı bir dokunuş eklemek isteyenler için nefis bir seçenek: Yumurta mücveri! Birkaç malzemeyle kolayca hazırlanan bu tarif hem pratikliği hem de farklı lezzetiyle sofralara renk katıyor. Peki, yumurta mücveri nasıl yapılır?

Yumurta Mücveri Tarifi İçin Malzemeler 2 tepeleme yemek kaşığı galeta unu 100 gram tuzsuz beyaz peynir Yarım demet maydanoz Yarım çay kaşığı karabiber 10 adet haşlanmış yumurta Yarım çay kaşığı kimyon 1 çay bardağı süt 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz kırmızı biber Yarım demet dereotu 2 adet yumurta

Kızartmak İçin:

1,5 su bardağı Ayçiçek yağı YUMURTA MÜCVERİ NASIL YAPILIR? Haşlanmış yumurtaları geniş bir kâseye rendeleyin. Daha sonra üzerine; galeta unu, tuz, süt, kimyon, kırmızı biber, karabiber, dereotu, maydanoz, yumurta ve beyaz peyniri ekleyip karıştırın ve koyu kıvamlı bir harç elde edin. Harçtan büyük şekilde parçalar alıp elinizle yassı olacak şekilde köfteler hazırlayın. Bir tavada kızgın yağda mücverleri arkalı önlü pişirin ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!