Gelinim Mutfakta 3 beden incelten mantı yapıldı! Beden incelten mantı nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta programında bugün gelinler 3 beden incelten mantı tarifi için kolları sıvadı. İşte 26 Eylül Perşembe günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 3 Beden İncelten Mantı tarifi...

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2024 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 16:32

Kanal D'nin gündüz kuşağının popüler yarışması Gelinim Mutfakta programında 26 Eylül Perşembe günü ekrana gelen bölümde gelinler, mutfakta kıyasıya bir mücadele için kolları sıvadı. Bugünün menüsü ise 3 Beden İncelten Mantı ve Limonata olarak belirlendi. Gelinler, en lezzetli ve şık sunumlu 3 Beden İncelten Mantı tarifini hazırlayarak birinciliği kazanmak için yarıştı. Peki, 3 Beden İncelten Mantı nasıl yapılır? İşte 26 Eylül Gelinim Mutfakta'da yapılan 3 Beden İncelten Mantı tarifi...

3 Beden İncelten Mantı tarifi 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 çay kaşığı toz kırmızı biber Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı kimyon 2-3 dal maydanoz 2 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz 2-3 dal dereotu 3 BEDEN İNCELTEN MANTI NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta programında  bugün hazırlanan 3 beden incelten mantı tarifi için öncelikle; 1 su bardağı kırmızı mercimeği bol suyla iyice yıkayın. Ardından bir tencereye 2 bardak su ekleyip mercimekler suyu tamamen çekene kadar pişirin.

Suyu tamamen çeken mercimeği başka bir kaba alın ve baharatlarla birlikte yoğurun. Soğuyan harçtan küçük misket boyutunda toplar hazırlayın.

Üzeri için yoğurt ve sarımsağı bir kapta çırpın. Dilerseniz ekstra sarımsak ekleyebilirsiniz. Ardından kırmızı biberli sos hazırlayın.

Mercimek toplarının üzerine öncelikle sarımsaklı yoğurdu, daha sonra biberli sosu dökün. Afiyet olsun