Gelinim Mutfakta’da günün tarifi vişneli cevizli brownie: Vişneli cevizli brownie nasıl yapılır?

Hafta içi her gün Kanal D'de izleyicilerle buluşan Gelinim Mutfakta yarışmasında, bugün gelinler vişneli cevizli brownie hazırlamak için mutfakta hünerlerini sergileyecek. Peki, vişneli cevizli brownie nasıl yapılır?

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 14:16

Gündüz kuşağının sevilen programı Gelinim Mutfakta'da bugün gelinler, vişneli cevizli brownie yaparak kayınvalidelere en lezzetli tatlıyı sunmak için yarışacak. Gün sonunda en yüksek puanı alarak birinci olan gelin, çeyrek altının da sahibi olacak. Programı seyreden izleyiciler ise 'Vişneli cevizli brownie nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?' gibi soruların yanıtlarını araştırmaya başladı. İşte vişneli cevizli brownie tarifi...

VİŞNELİ CEVİZLİ BROWNİE TARİFİ

Malzemeler:

150 gram tereyağı

200 gram bitter çikolata

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

2 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilin

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı vişne (çekirdekleri çıkarılmış)

1 su bardağı ceviz içi (iri kıyılmış)

Yapılışı:

Fırını 170°C’ye ısıtın ve kare bir fırın kabını yağlayın ya da tabanına yağlı kağıt serin.

Tereyağını ve bitter çikolatayı benmari usulü (çikolata ve tereyağını bir kaseye koyup kaynayan suyun üzerine yerleştirerek) eritin. Karışım tamamen eriyip pürüzsüz olana kadar karıştırın ve biraz soğuması için kenara alın.

Yumurtaları ve şekeri ayrı bir kapta çırpın. Karışım hafif köpüklü bir hâl aldığında, içine erimiş çikolata ve tereyağını ekleyin ve karıştırın.

Un, kakao, vanilin ve tuzu karışıma ekleyin. Homojen bir hamur elde edene kadar tahta bir spatula veya kaşıkla karıştırın.

Vişneleri ve cevizleri karışıma ilave edin ve nazikçe karıştırarak hamura yedirin.

Hazırladığınız karışımı, yağlanmış fırın kabına dökün ve spatula yardımıyla üzerini düzeltin.

Önceden ısıttığınız fırında 25-30 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan hafif nemli çıkarsa, brownieniz hazır demektir.

Brownie piştikten sonra fırından çıkarın ve soğuması için 10-15 dakika dinlendirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!