Gelinim Mutfakta evde pratik şiş köfte yapıldı! Evde pratik şiş köfte nasıl yapılır?

Kanal D ekranlarının sevilen programı Gelinim Mutfakta’da gelinler bugün evde pratik köfte şiş tarifi için kolları sıvadı. Peki, evde pratik şiş köfte nasıl yapılır?

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 11:46

Kanal D ekranında yayınlanan Aslı Hünel’in sunumuyla Gelinim Mutfakta programında günün yemeği evde pratik şiş köfte oldu. Evde pratik şiş köfte yapmak için tezgah başına geçen gelinler en lezzetli yemeği yapmak için hünerlerini sergiledi. En leziz ve pratik evde pratik şiş köfte yapımının detaylarını sizler için derledik. İşte 3 Ekim Gelinim Mutfakta evde pratik şiş köfte tarifi...

Gelinim Mutfakta evde pratik şiş köfte tarifi

 Malzemeler

500 gram yarım yağlı dana kıyma 1 yumurta Yarım demetten az maydanoz 1 soğan (robotta çekilmiş) 3 yemek kaşığı galeta unu 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1 çay kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı pulbiber Tuz Yeteri kadar geniş çöp şiş EVDE PRATİK ŞİŞ KÖFTE NASIL YAPILIR? Yoğurma kabına kıyma, soğan, maydanoz ve tüm malzemeyi güzelce yoğurmaya başlayın. Harcı birbirine iyice karıştırdıktan sonra yine en az 3-5 dk daha yoğurarak iyice topaklanmaması için devam edelim. Bu işlemi yapınca dinlendirmeye gerek kalmayacak ve şekillendirmeye başlayınca dağılma olmayacak. Ayrıca harçlardan büyük parçalar alarak düz bir yüzeyde çok ince olmadan silindir şeklini verelim. İçerisinden çöp şişi bir miktar geçirip bir miktar hafif kablolama sonra şekli ve şekli bozmadan yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Tüm harcı aynı şekli verip, önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kontrollü olarak pişirelim.