Gelinim Mutfakta Kadayıf Mantısı yapıldı: Kadayıf Mantısı nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta programı gelinler, kaynanalar için Kadayıf Mantısı hazırlandı. İzleyicilerin dikkatini çeken bu tarif, kısa sürede internet üzerinde en çok arananlar arasında girdi. Peki, Kadayıf Mantısı nasıl yapılır?

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 10:37

Kanal D'nin eğlenceli yarışma programı Gelinim Mutfakta'da yeni haftanın heyecanı hız kesmeden devam ediyor. Rekabetin dorukta olduğu yarışmada dört iddialı gelin ve kayınvalide, yine kozlarını paylaşacak. Bu haftanın ikinci gününde gerçekleştirilecek yemek ise belli oldu. Yarışmacılar, mutfakta kadayıf mantısı hazırlayacak. Peki, Gelinim Mutfakta Kadayıf mantısı nasıl yapılır? İşte o leziz tarif…

KADAYIF MANTISI TARİFİ

MALZEMELER:

150 gr taze kadayıf 1 çorba kaşığı tereyağ 2 çorba kaşığı sıvıyağ

İçi için;

150 gr kıyma Bir tutam Tuz Bir tutam pul biber Bir tutam karabiber bir tutam Maydanoz 1 tane kuru soğan

Üzeri için;

1 kase yoğurt 2 diş sarımsak Yarım bardak doğranmış domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çorba kaşığı tereyağı Bir tutam tuz Bir tutam pul biber 1 tutam nane 1 tutam sumak Kadayıf Mantısı nasıl yapılır? Fırını 180 derece alt üst ayarda ısıtmayla başlıyoruz. İlk olarak, kıymayı bir kaba ekliyoruz, üzerine rendelediğimiz soğanı ekliyoruz. Ayrıca maydanozu ve baharatları ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Bu karışımdan 18 adet köfte yapıyoruz. Taze kadayıftan bir miktar alıp köfteyi içine yerleştirerek üst şeklinde sarıyoruz. Yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine köfteleri diziyoruz. Tüm köfteler bitene kadar aynı işlem tekrarlanıyor. Daha sonra tepsiyi fırına verip kadayıfların üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Biraz soğuduktan sonra servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz. Tereyağı ve sıvıyağda salçayı kavurup, saklamaya yönelik domates ve baharatları ekliyoruz. Hazırladığımız sosu kadayıf mantılarının üzerine gezdiriyoruz.