Gelinim Mutfakta Taş ekmeği tatlısı yapıldı! Taş ekmeği tatlısı nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta programında bugün öne çıkan lezzet Taş ekmeği tatlısı oldu. Peki, Gelinim Mutfakta Taş ekmeği tatlısı nasıl yapılır?

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 11:52

Gelinim Mutfakta programında gelinler yaptığı taş ekmeği tatlısı büyük ilgi görüyor. Hem kolay hazırlanışı hem de eşsiz lezzetiyle dikkat çeken bu tarif, internette en çok aranan tarifler sırasında yer aldı. Peki, Gelinim Mutfakta Taş ekmeği tatlısı nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta Taş ekmeği tatlısı tarifi

Malzemeler

1 çay kaşığı karbonat 2 su bardağı kadar un 2 yemek kaşığı yoğurt 2 su bardağı süt 3 su bardağı su 2 yumurta

Şerbeti için;

1,5 yemek kaşığı tereyağı 3 su bardağı şeker Küçük parça limon 3 su bardağı su

Araları için;

Ceviz TAŞ EKMEĞİ TATLISI NASIL YAPILIR? İlk önce, hamur malzemelerini geniş bir kaba alarak iyice çırpın. Krep hamurundan biraz daha sıvı kıvamda olacak şekilde un ekleyin ve harcı ince tabakalar halinde tavaya dökerek krep gibi pişirin. İnce dökeceğiniz için ortalama 20 adet krep edebilirsiniz. Krepler pişerken, şerbeti hazırlayabilirsiniz. Tüm malzemeleri tencereye koyarak kaynamaya bırakın. Kaynadığında içine küçük bir limon dilimi ekleyip 10 dakika daha kaynatın, ardından ocağı kapatın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritip köpürene kadar bekletin ve eriyen tereyağını şerbete ilave edin. Cevizleri robotta öğütün. Bir tepsiye veya borcama taş ekmeklerini sırasıyla dizin. Her katın üzerine kaşık yardımıyla şerbet dökün. Her iki katın arasında ceviz serpin ve bu işlemi en üst kata gelene kadar tekrarlayın. En son kata geldiğindiğinde de ceviz serperek taş ekmekleri üçgen dilimler halinde keselim. Afiyet olsun!