İşte her yerde aranan o tarif! Meşhur ıslak kurabiye tarifi...

Yapıldığı gibi biten kakaolu ıslak kurabiye tarifini sizler için hazırladık. İşte damak şenlendiren ıslak kurabiye tarifi...

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2023 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2023 17:07

Meşhur kakaolu ıslak kurabiyeyi daha önce yaptınız mı? Eğer cevabınız hayır ise mutlaka ıslak kurabiye tarifimize göz atın. İşte muhteşem ıslak kurabiye tarifi

Islak kurabiyenin malzemeleri nelerdir?

Yumurta (1 adet)

Şeker (1 çay bardağı)

Sıvı yağ (1 çay bardağı)

Margarin (Yarım paket)

Vanilya (1 paket)

Kabartma tozu (1 paket)

Kakao (3 yemek kaşığı)

Un (3 su bardağı)

Kakaolu Islak Kurabiye Şerbeti için;

Su (2 çay bardağı)

Şeker (2 çay bardağı)

Kakaolu Islak Kurabiye Üzeri için;

Toz Antep fıstığı

Hindistan cevizi

Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi

Kakaolu ıslak kurabiye tarifine öncelikle şerbetini yaparak başlayalım. Bunun için şeker ve suyu bir tencerede karıştıralım. Daha sonra şerbeti ocağa alıp kaynama evresine kadar ısıtalım. Şerbet 1-2 dakika kaynayınca ocaktan alıp soğuması için bir kenarda bekletelim.

Islak kurabiyenin hamurunu hazırlamak için uygun bir kaba tereyağını, yumurtayı, sıvı yağını, şekeri, vanilyayı, kabartma tozunu ve kakaoyu koyup iyice karıştıralım. Ardından unu da kontrollü bir şekilde ekleyelim ve yoğuralım. İyice yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp el yordamı ile yuvarlayalım. Bütün hamuru kullandıktan sonra hazır haldeki kurabiyeleri fırın tepsisine sıralayalım. Önceden 180 derecede ısıtılan fırında 20 dakika kadar kurabiyeleri pişirelim. 20 dakikanın sonunda kurabiyeleri fırından alıp 1-2 dakika ilk sıcaklıklarının çıkmasını bekleyelim. Daha sonra şerbeti farklı bir kaba dökelim ve çatal yardımı ile kurabiyeleri şerbete batırıp servis tabağına aktaralım. Bu işlem bittikten sonra kurabiyelerin üzerini tercihe göre Antep fıstığı ya da Hindistan cevizi ile süsleyelim. Kurabiyelerimiz hazır, afiyet olsun.

Islak kurabiye neden dağılır?

Islak kurabiye ve diğer kurabiye hamurlarında sıvı yağ veya tereyağı kullanıldığı için bazen homojen bir kıvam elde edilemiyor ve sonuç olarak kurabiyeler dağılabiliyor. Bunu önlemek için kullanılan yöntemlerden biri hamurda nişasta kullanmak. Eğer nişasta yerine un kullanırsanız tarifinizin orijinal halini bozabilirsiniz. Dolayısıyla ölçülere sadık kalmakta fayda var.