MasterChef adana kebap: Adana kebap nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye’nin yeni haftasında, yarışmacılar kaptanlık oyununda en lezzetli adana kebabı yapmaya çalışacak. Biz de sizler için en lezzetli adana kebap tarifini derledik. MasterChef adana kebap nasıl yapılır?

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 10:55

MasterChef Türkiye’de heyecan ve mücadele tam gaz devam ediyor. Eleme potasından kurtulmayı son anda başaran yarışmacılar ile birlikte kadronun geri kalanı MasterChef’in yeni haftasında kıyasıya mücadele etmek için hazırlanıyor. Haftanın başında yeni bir takım ve yeni bir kaptanlık oyunu için bıçak bileyecek olan yarışmacılar, mavi kaptanlığı alabilmek için en lezzetli adana kebabı yapmaya çalışacaklar. Mavi kaptanlığın sahibi olan yarışmacı, kendi rakibini yani kırmızı kaptanı seçme hakkına sahip olacak. Biz de sizler için en lezzetli adana kebap tarifini derledik. İşte MasterChef adana kebap tarifi

ADANA KEBAP TARİFİ

Malzemeler:

600 gram kuzu kıyma (dana kıyma da kullanılabilir, ancak kuzu daha otantik bir lezzet sağlar)

100 gram kuyruk yağı (isteğe bağlı)

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı isot (isteğe bağlı)

1 adet büyük boy kırmızı kapya biber (ince kıyılmış)

1 diş sarımsak (isteğe bağlı, ezilmiş)

Lavaş ekmeği

Domates, biber (ızgarada pişirilmiş)

Soğan, sumak ve maydanoz karışımı

Limon dilimleri

Yapılışı:

Geniş bir kaba kıymayı koyun. Kuyruk yağını küçük parçalar halinde doğrayın veya robottan geçirin. Kıymaya ekleyin. Ardından kırmızı pul biber, toz kırmızı biber, isot, tuz ve karabiberi de ekleyin. Eğer sarımsak kullanıyorsanız, onu da ilave edin. İnce doğranmış kırmızı kapya biberi de ekleyin.

Kıymayı ve tüm baharatları iyice yoğurun. Bu aşama çok önemlidir çünkü kıyma, baharatları iyice çekmeli ve kıvam almalıdır. Yoğurma işlemi 10-15 dakika kadar sürebilir.

Elinizi hafifçe suyla ıslatarak yoğurduğunuz kıymayı şişlere geçirin. Kıymanın her bir tarafının eşit kalınlıkta olmasına özen gösterin. Şişler uzun ve geniş Adana kebap şişi olursa daha iyi sonuç alırsınız. Şişin tamamını kaplayacak şekilde kıymayı ince bir tabaka halinde yaymaya çalışın.

Hazırladığınız şişleri mangalda orta ateşte pişirin. Pişirme sırasında şişleri sık sık çevirerek her tarafının eşit şekilde piştiğinden emin olun. Kıymanın dışı hafifçe kızarıp içi tamamen piştiğinde kebaplarınız hazırdır.

Kebapları pişirirken yanına domates ve biberleri de ızgarada közleyin. Kebapları lavaş ekmeği üzerinde servis edin. Yanına közlenmiş sebzeleri, sumaklı soğan ve maydanoz karışımını ekleyin. İsteğe göre limon sıkabilirsiniz.

Afiyet olsun!