MasterChef'te ödül oyunu: Haşhaş ile yapılabilecek tarifler

MasterChef Türkiye’nin ödül oyununda yarışmacılar, haşhaşı kullanarak en lezzetli yemekleri hazırlamaya çalıştı. Bizde sizler için haşhaş kullanarak yapabileceğiniz tarifler derledik

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 01:15
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 01:15

MasterChef Türkiye’nin bu akşamki bölümünde yarışmacılar ödül oyunu oynadı. Ödül oyununu kazanan kişi 100 bin liralık ödülün sahibi oldu. MasterChef’in ödül oyununda yarışmacıların kullandığı ürün haşhaş olarak belirlendi. Yarışmacılar haşhaş kullanarak en lezzetli tarifleri yapmaya çalışacak. Biz de sizler için haşhaş ile yapabileceğiniz 2 farklı tarifi bir araya getirdik. Gelin birlikte bakalım.

MAVİ HAŞHAŞLI TATLI TARİFİ MALZEMELER

Keki için:

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı un

1 su bardağı irmik

1/2 su bardağı haşhaş

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

Şerbet İçin:

2 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

Üzeri İçin:

1 paket toz krem şanti

1 su bardağı soğuk süt

MAVİ HAŞHAŞLI TATLI NASIL YAPILIR? Derin bir kaba yumurta ve şekeri alıp çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin. İrmik, un, haşhaş, kabartma tozu ve vanilini ekleyin, karışım homojen olana kadar çırpın. Yağlanmış bir fırın kabına veya borcama karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika, kontrollü bir şekilde pişirin. Bir tencereye şeker ve suyu alıp, şekeri eriyene kadar karıştırın. 1-2 dakika kaynatın, ardından ocağın altını kapatın ve şerbetin soğumasını bekleyin. Soğuyan keke ılık şerbeti dökün. Kekin şerbeti tamamen çekmesini bekleyin. Toz krem şantiyi soğuk süt ile çırpın. Krem şantiyi kekin üzerine yayın ve tatlınızı en az 1 saat buzdolabında soğumaya bırakın. , HAŞHAŞLI REVANİ TARİFİ Malzemeler:

Kek İçin:

3 adet yumurta

1 çay bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvı yağ

1/2 su bardağı portakal suyu

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı irmik

1 çay bardağı haşhaş

1 adet portakal kabuğu rendesi

1 paket vanilin

1 paket kabartma tozu

1,5 - 2 su bardağı un (kıvama göre)

Şerbet İçin:

3 su bardağı toz şeker

2,5 su bardağı su

4-5 damla limon suyu

HAŞHAŞLI REVANİ NASIL YAPILIR? Bir tencereye su ve toz şekeri alın. Karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ilave edin ve birkaç dakika daha kaynatın. Ardından ocaktan alarak soğumaya bırakın. Yumurtaları bir kabın içerisine kırın ve toz şekerle birlikte güzelce çırpın. Üzerine sıvı yağ, portakal suyu ve yoğurdu ilave ederek çırpmaya devam edin. İrmiği, haşhaşı, portakal kabuğu rendesini, kabartma tozunu ve vanilini de ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce çırpın. Ardından unu eleyerek azar azar harca ilave edin. Güzelce çırpın. Yağlanmış dikdörtgen bir borcama ya da kalıba harcı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Revaninizi fırından alın. Kek sıcak, şerbet ılık haldeyken şerbeti üzerine dökün. Şerbetin güzelce çekmesini ve kekin ılımasını bekleyin. Şerbetini tamamen çektikten sonra dilimleyerek servis edin. Üzerini dilerseniz hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz.