Masterchef’in bu akşamki menüsünde Umm Ali tatlısı var! Umm Ali tatlısı nedir, nasıl yapılır?

Umm Ali tatlısı nerenin? İçerdiği malzemeler. İşte Masterchef’te bu akşam yapılacak olan Umm Ali tatlısına ilişkin detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 05.10.55768 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.55768 11:10

Ekrana geldiği her gün yaptıkları tariflerle milyonları ekran başına kilitleyen Masterchef’te bu akşam Umm Ali tatlısı yapılacak. Mısır mutfağına özgü bir lezzet olan Umm Ali tatlısı, ülkemizde pek çok kişi tarafından bilinmiyor. İçerisinde yer alan malzemeler dolayısıyla son derece sağlıklı ve bir o kadar da lezzetli bir tatlı olan Umm Ali yapmak için gereken malzemeler ne? Umm Ali tatlısı tarifi ve Umm Ali tatlısı yapmak için gereken süre. Söz konusu tatlıya dair detaylı açıklama ve bu konuya ilişkin tüm detayları, haberimizin devamında sizin için inceledik.

Umm Ali tatlısı yapmak için gereken malzemeler

Rengarenk görüntüsü, sağlıklı içeriği, büyüleyici kokusu ve lezzetli tadı ile deneyen herkesi kendine hayran bırakan Umm Ali tatlısı, son derece zengin bir içeriğe sahiptir. Mısır’ın geleneksel tatlısı olarak kendini gösteren Umm Ali tatlısını yapmak için gereken malzemelerin listesi şu şekildedir:

Kuruvasan (8 adet)

Süt (1 litre)

Krema (500 ml)

Toz şeker (150 gr)

Çubuk tarçın (1 adet)

Çubuk vanilya (1 adet)

Kuru üzüm (100 gr)

File badem (50gr)

Antep fıstığı içi (75 gr)

Hindistan cevizi (50 gr)

Umm Ali tatlısı tarifi

Umm Ali tatlısı yapmaya başlamadan önce fırın, 180 derece olacak şekilde ısıtılmaya başlanır. Milföy hamuru gelişigüzel olacak şekilde parçalara ayrılır. Parçalanan bu milföy hamurları fırına girmeye uygun borcam vb. bir kaba yerleştirilir. Bir tencereye süt, krema, toz şeker, tarçın, kakule ve vanilya eklenir. Kısık ateşte yavaşça pişirilir. Tam kaynama noktasına geldiğinde ise altı kapatılır. Burada önemli nokta, kaynamasına izin vermemektir. Bu işlemin de ardından fırına girecek olan borcamda beklemekte olan kuruvasanların üzerine kuru üzüm, Antep fıstığı ve badem serpiştirilir. Tencerede ısıtılan karışımın yarısı, üzerine malzeme serpilen kuruvasanlara eklenir. Böylelikle kuruvasanların ıslatılması sağlanır. Bu işlemin ardından yeniden kuru üzüm, Antep fıstığı ve badem serpiştirilir ve tencere kalan süt karışımı üzerine dökülür. İlk bakışta süt miktarı göze fazla gelecektir, ancak fırında katılaşma olacağından fazla değildir. Önceden 180 derecede ısıtılan fırında 15 dakika pişirilen Umm Ali, üzerine Hindistan cevizi dökülerek servise hazır hale getirilir. İsteğe göre üzerine kuru meyveler de eklenebilir.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: MasterChef trileçe tarifi - Trileçe nasıl yapılır?