Hem sağlıklı hem de çok lezzetli çorbalardan biri olan ve 7’den 70’e birçok kişi tarafından severek tüketilen yoğurt çorbası nasıl yapılır? Sofraların aranılan lezzetlerinden yoğurt çorbası tarifi son derece kolay olan, ancak hazırlarken bazı püf noktalara özen gösterilmesi gereken bir çorba çeşidi olarak kendini gösterir. Yoğurt çorbası nasıl yapılır? Yoğurt çorbası kesilmemesi için ne yapmalı? Birlikte inceleyelim.
Yoğurt çorbası malzemeleri nelerdir?Yoğurt çorbası yapmak için bazı ürünlere ihtiyaç duyuyor. Yoğurt çorbası yaparken kullanılacak malzemeler şunlardır:
Pirinç (1 çay bardağı)
Sıcak su (6 su bardağı)
Yoğurt (2 su bardağı)
Yumurta sarısı (1 adet)
Un (1 yemek kaşığı – Tepeleme)
Kuru nane (2 çay kaşığı)
Tuz (2 çay kaşığı)
Üzeri için:
Tereyağı (Yarım yemek kaşığı)
Zeytinyağı (1 yemek kaşığı)
Kuru nane (1 tatlı kaşığı)
Yoğurt çorbası nasıl yapılır?Yıkanan ve bir süzgeç yardımı ile suyu süzülen pirinçler, çorba tenceresine koyulur ve üzerine sıcak su dökülür.
Pirinçlerin yumuşaması için yaklaşık bir 10 dakika kadar pişirilir.
Yoğurtlu çorba terbiyesi nasıl yapılır?
Yoğurtlu çorbanın terbiyesini hazırlamak için ilk olarak derin bir kase içerisine un, yoğurt ve yumurta sarısı koyulur. Tüm malzemeler birbirine karışana kadar güzelce karıştırılır.
Tenceredeki kaynar sudan bir kepçe alınarak, bu karışımın içerisine eklenir ve hızlı bir şekilde karıştırılır.
Hazırlanan bu karışım, yavaş bir şekilde tenceredeki pirinçli suyun üzerine dökülür. İki malzeme birbiri ile buluşturulurken, bir yandan da karıştırma işlemine devam edilmelidir.
Tencerede buluşturulan malzemelerin üzerine kuru nane ve tuz da ekledikten sonra, iyice pişmesi için ocakta bırakılır.
Tüm ürünler piştiğinde, ocağın altı kapatılır.
Yoğurtlu çorba servis edilirken isteğe göre ayrı bir tavada kızdırılan nane, üzerine gezdirilebilir.
Afiyet olsun!
Yoğurt çorbası kesilmemesi için ne yapmalı?Yoğurtlu çorba yaparken, çorbanın kesilmemesi için ilk dikkat edilmesi gereken şey kullanılan malzemelerin taze olmasıdır. Özellikle yoğurt, un ve yumurta iyice kontrol edilmelidir. İkinci olarak yumurta, un ve yoğurt hazırlanırken hızlı bir şekilde karıştırılmazsa, bu da çorbanın kesilmesine neden olur. Son olarak çorba çok sıcak terbiye de çok soğuk olursa bu da yoğurt çorbasının kesilmesine sebebiyet verecektir.