Komedi türünün aranan ismi Gupse Özay kimdir? Gupse Özay Barış Arduç ne zaman evlendi?

Yeni filmi Lohusa ile gündeme gelen Gupse Özay kimdir? İşte Gupse Özay’ın kariyeri ve özel hayatı hakkında merak edilenler…

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2024 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2024 09:57

Komedi dalında Türkiye’nin en sevilen isimlerinden biri olarak kendini gösteren Gupse Özay kimdir? Başarılı oyunculuğunun yanı sıra yönetmen ve senarist olarak da faaliyetlerde bulunan Gupse Özay, milyonlarca kişinin yüzünü güldürmeyi başarıyor. Performansı ile dikkatleri üzerine çeken Gupse Özay’ın özel hayatı da oldukça merak ediliyor. Gupse Özay’ın çocuğu olup olmadığı ve hayatına ilişkin diğer detayları, haberimizin devamında sizin için derledik.

Gupse Özay kimdir?

30 Temmuz 1984 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Gupse Özay, Çerkes kökenli bir ailenin evladıdır. Adının anlamı Çerkesçe “canımın içi” demek olan Gupse Özay, tüm eğitim hayatını İzmir’de tamamladı. Özel Türk Koleji’nde lise öğrenimini tamamlayan Gupse Özay, İzmir’in köklü üniversitelerinden biri olan Ege Üniversitesi’nde Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından televizyon, yapım şirketi, dizi setleri ve magazin dergileri gibi birçok alanda çalışan Gupse Özay, ilk profesyonel ekran önü tecrübesini 2012 ve 2014 yılları arasında yayınlanan Yalan Dünya isimli dizide canlandırdığı Nurhayat Karakaş karakteri ile yaşadı.

Gupse Özay Barış Arduç ne zaman evlendi?

Gupse Özay Barış Arduç çiftinin ilişkileri, hayranları tarafından yakından takip ediliyordu. Pek çok kişinin severek izlediği birçok projede yer alan Gupse Özay Barış Arduç çifti, Deliha filminin çekimleri esnasında tanıştı. Arkadaşlıkları kısa sürede aşka dönüşen ünlü çift, 29 Temmuz 2020 tarihinde İzmir’in Çeşme isimli ilçesinde dünya evine girdi.

Gupse Özay bebeğinin adı nedir?

2020 yılında kendisi gibi oyuncu olan Barış Arduç ile dünya evinde giren Gupse Özay’ın 9 Eylül 2022 tarihinde bir kızı oldu. Ünlü çift kızlarına Jan Asya adını verdi.

Gupse Özay hangi filmlerde oynadı?

Gupse Özay oyunculuk kariyeri boyunca pek çok filmde rol aldı. Gupse Özay’ın oynadığı filmler ve bu filmlerin vizyon tarihi şu şekildedir:

2013 – Rekorlar Dünyası

2014 – Deliha  

2015 – Ters Yüz Üzüntü (Seslendirme)

2016 – Küçük Esnaf      

2016 – Görümce          

2017 – Tatlım Tatlım    

2018 – Deliha 2            

2020 – Eltilerin Savaşı

2024 – Lohusa

Gupse Özay dizileri

2012/2014 – Yalan Dünya