Metin Uca’nın vasiyeti ortaya çıktı: Yakılarak ölmeyi çok istiyorum…

Geçirdiği trafik kazası sonucu tedavi olduğu hastanede entübe edilen 62 yaşındaki tiyatrocu, yazar ve sunucu Metin Uca'nın hayatını kaybetmesinin ardından vasiyeti ortaya çıktı. Uca, vermiş olduğu bir röportajda vasiyetini açıkladı. İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 09.08.55847 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.55847 18:50

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde geçirdiği kaza sonrası kaldırıldığı hastanede entübe edilen sunucu Metin Uca, 62 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü tiyatrocu, yazar ve sunucu Metin Uca’nın geçen yıl katılmış olduğu bir röportajda vasiyetini açıkladığı ortaya çıktı. Metin Uca’nın Youtube üzerinden yayınlanmakta olan Haber Bahane isimli programda vermiş olduğu röportajda “Ölümden korkmuyorum. Güzel öleceğimi düşünüyorum“ ifadeleri dikkat çekti. Uca, vasiyetini programda şu sözlerle açıkladı:

“60 yaşındayım ve yalnızım. Aman bana bir şey olursa diye bir kadınla birlikte olma taraftarı değilim. Bu o kadına haksızlık olur. Kendi adıma yetmeye çalışıyorum. Ölümden de korkmuyorum. Güzel öleceğimi düşünüyorum.

Burası özgür bir ülke olsa yakılarak ölmek isteyenlere de saygı duyulurdu. Ama ne yazık ki böyle bir şansımız yok. Yakılarak ölmek ve küllerimin de İstanbul Boğazı'ndan serpilmesini istiyorum. Ne yazık ki böyle bir şansım yok. İki yüzlü cenaze törenlerini istemediğim için yakılarak ölmeyi çok istiyorum. Umarım dostlarım ve bu konuda bıraktığım vasiyet çerçevesinde bunu yaparlar. Tören istemiyorum çünkü. Hatırlanmak istemiyorum.”

METİN UCA KİMDİR?

13 Kasım 1961 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Metin Uca baba tarafından Hakkarili, anne tarafından ise Bileciklidir. Çok yönlü bir eğitim hayatı olan Metin Uca; kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve tiyatro alanlarında eğitim görmüştür. Televizyonla profesyonel olarak kurduğu ilk ilişki, 1987 senesinde Anadolu Ajansı’nın yapmış olduğu sınavı kazanması ile başladı. Kazandığı bu sınav ile muhabirlik hayatına başlayan Metin Uca, 1989 yılında TRT’de çalışmaya başladı. Ardından kariyerine Kanal D, Show TV, Atv ve Star TV gibi önemli kanallarda devam etti. Bu kanallarda muhabirliğin yanı sıra programcılık da yaptı. Geniş kitleler tarafından tanınmasını sağlayan ilk programı 1999 yılında Star TV ekranlarında sunduğu Günaydın Türkiye isimli program oldu. Günaydın Türkiye, 1999 senesinden 2003 yılına kadar devam etti. Ardından yine Star TV ekranlarında yayınlanan Passaparola isimli yarışma programı ile ekranalar geldi. Bu program izleyici tarafından çok sevildi ve tam 740 bölüm devam etti. Bu programın ardından da pek çok programı ekranlara taşıyan Metin Uca, aynı zamanda yazarlığı ve seslendirme sanatçılığıyla da büyük beğeni toplamayı başarmıştır.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Metin Uca hayatını kaybetti