Millie Bobby Brown kimdir, kaç yaşında? Millie Bobby Brown'un eşi kim?

Stranger Things dizisindeki Eleven karakteriyle tanınan Millie Bobby Brown evlendi. Herkes Millie Bobby Brown’ın kiminle evlendiğini merak ediyor. Peki, Millie Bobby Brown kimdir, yaşı kaç, nereden? Millie Bobby Brown kiminle hayatını birleştirdi? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2024 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2024 12:01

Netflix’in yapımı Stranger Things ile genç yaşta ünlü olan Millie Bobby Brown evlendi. Dizideki Eleven karakteri sayesinde hızlıca geniş bir hayran kitlesi edinen Brown, genç yaşına rağmen hayatını birleştirdi. Peki, Millie Bobby Brown kimdir ve yaşı kaç? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz…

Millie Bobby Brown kimdir, kaç yaşında?

Millie Bobby Brown, 19 Şubat 2004'te Kelly ve Robert Brown'ın kızı olarak İspanya'nın Malaga şehrinde dünyaya geldi. Genç oyuncu dört yaşına geldiğinde ailesiyle birlikte İngiltere’nin Dorset bölgesine taşındılar. Brown’ın yeteneğini keşfeden ailesi, onun sekiz yaşında Florida’ya göç etmeye karar verdi. Şu anda zamanını Londra ve Atlanta'daki evleri arasında bölüştürüyor.

Paige adında bir ablası, Charlie adında bir abisi ve Ava adında bir küçük kız kardeşi bulunmaktadır. Bir kulağında doğuştan kısmi işitme sorunu vardı ve birkaç yıl içinde bu kulaktaki işitme yetisini tamamen yitirdi. Nisan 2023'te, 2021'den beri birlikte olduğu müzisyen Jon Bon Jovi'nin oğlu Jake Bongiovi ile nişanlandığını açıkladı.

Millie Bobby Brown’un kariyeri

2013 yılında Brown, Once Upon a Time in Wonderland dizisinde konuk oyuncu olarak yer aldı. 2014’te Intruders adlı drama-gerilim dizisinde Madison O'Donnell karakteriyle başrolü üstlendi. Ayrıca NCIS, Modern Family ve Grey's Anatomy gibi dizilerde konuk oyuncu olarak bulundu. Temmuz 2016’da Netflix’in orijinal yapımı Stranger Things dizisinde Eleven karakterini canlandırarak büyük bir ilgi topladı ve bu sayede ün kazandı. 2016 yılında "Drama Dizisinde Kadın Oyuncu Üstün Performans" kategorisinde ilk Screen Actors Guild Ödülü’nü ve "Bir Drama Dizisinde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" dalında ilk Primetime Emmy Ödülü adaylığını elde etti. Kasım 2016’da Sigma ve Birdy’nin "Find Me" adlı şarkısının müzik videosunda yer aldı. Ocak 2017’de Calvin Klein’ın "By Appointment" kampanyasında mankenlik yaptı. Şubat 2017’de IMG Models ile sözleşme imzaladı. Stranger Things’in ikinci sezonundaki Eleven rolüyle 2018’de ikinci Primetime Emmy ve Screen Actors Guild adaylığını aldı.

Brown, Darren Aronofsky’nin sanal gerçeklik projesi Spheres: Songs of Spacetime için seslendirme yapmak üzere seçildi. Nisan 2018’de Time dergisi tarafından dünyanın en etkili 100 insanından biri olarak belirlendi ve bu listeye dahil olan en genç kişi oldu. Mayıs 2018’de Maroon 5’ın "Girls Like You" müzik videosunda yer aldı. Kasım 2018’de, UNICEF’in İyi Niyet Elçisi olarak atandığı ve bu unvanı kazanan en genç elçi olduğu duyuruldu. Time dergisi, Brown’ı 2017 ve 2018 yıllarının en etkili gençleri arasında gösterdi. 2018 yazında İtalyan markası Moncler’in kampanyasında yer aldı. The Hollywood Reporter 2018’de Brown’ı Hollywood’un 18 yaş altındaki en iyi 30 yıldızı arasında sıraladı. Mart 2019’da UEFA’nın Together #WePlayStrong kampanyasının elçisi oldu. Aynı ay içinde, Brown’ın Ali Benjamin’in The Thing About Jellyfish filminde Suzy rolünü oynayacağı açıklandı. Ağustos 2019’da, kendi kurduğu güzellik ve cilt bakım markası Florence By Mills 10 Temmuz 2022 tarihinde Wayback Machine’de arşivlendiğini duyurdu.

2019-2020 yıllarında kendi tasarladığı Converse ayakkabıları, 2 Temmuz 2022 tarihinde Wayback Machine’de arşivlendi. Ayrıca VogueEyewear gözlük ve Pandora mücevher koleksiyonlarını da piyasaya sürdü. Stranger Things’in üçüncü sezonundaki Eleven karakteriyle 2020 yılında üçüncü Screen Actors Guild adaylığını kazandı. Temmuz 2020’de, Tess Sharpe’ın romanına dayanan The Girls I've Been adlı gerilim filminde rol alacağı ve PCMA Productions aracılığıyla yapımcılığını üstleneceği duyuruldu. Eylül 2020’de, başrolde yer aldığı ve aynı zamanda yapımcılığını üstlendiği Enola Holmes filminde oynadı. Kasım 2020’de, Juan Carlos Fresnadillo’nun yönettiği Netflix yapımı Damsel filminde başrol alacağı ve yürütücü yapımcı olarak görev yapacağı açıklandı. Aralık 2020’de, Russo kardeşlerin yapımcı ve yönetmenliğini üstlendiği The Electric State filminde başrol oynaması planlandı. Fransız moda markası Louis Vuitton, Brown’ın yeni marka elçisi olduğunu, ilkbahar/yaz 2022 gözlük kampanyasıyla birlikte açıkladı.

Daniel Richtman, Patreon üzerinden yaptığı açıklamada Netflix'in Brown ile bir ön izleme anlaşması imzaladığını belirtti. Bu anlaşmanın detayları gizli tutulurken, Brown’un 18 yaş altındaki sektördeki en yüksek ücretli yetenek olduğunu duyurdu.

Millie Bobby Brown'un eşi kim?

Millie Bobby Brown'un eşi Jacob Hurley Bongiovi'dir.