Son yılların yükselen yıldızlarından biri olan Berker Güven kimdir?

Üç Kız Kardeş isimli dizide gösterdiği oyunculuk performansı ile adından söz ettiren Berker Güven kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2024 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2024 17:20

Son yılların yükselen yıldızlarından biri olan Berker Güven kimdir? Rol adlığı dizi ve filmlerde gösterdiği yüksek performans ile adından söz ettirmeyi başaran Berker Güven, oyunculuk alanındaki yeteneği ile her geçen gün sahip olduğu hayran kitlesini büyütmeyi başarıyor. Gerek magazin basını gerek de sosyal medya üzerinden hayranları tarafından mercek altına alınan Berker Güven hakkındaki bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Berker Güven kimdir?

Berker Güven, 7 Eylül 1994 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. Eğitim hayatına Özel Işıkkent Anadolu Lisesi'nde başladı ve ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü'nde eğitim aldı. Oyunculuk kariyerine adım atan Berker Güven, 2017 yılında gösterime giren "Babam" adlı filmde, usta oyuncular Çetin Tekindor ve Melisa Şenolsun ile birlikte başrolü paylaşarak dikkatleri üzerine çekti. Ayrıca, Vatanım Sensin dizisinde Aleksi karakteri ve Zalim İstanbul dizisinde Nedim karakteriyle seyirci karşısına çıktı. Berker Güven'in tiyatro alanındaki performansı da pek çok kişi tarafından beğeniyle karşılandı. 22. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri'nde Yen adlı tiyatro oyunundaki başarılı performansıyla Üstün Akmen Genç Oyuncu Ödülü'ne layık görüldü. Berker Güven, genç yaşına rağmen başarılı kariyeri ve yetenekleriyle dikkat çeken bir oyuncu olarak Türk televizyon ve sinemasında kendine sağlam bir yer edinmeyi başardı.

Berker Güven kaç yaşında?

1994 yılında dünyaya gelen Berker Güven, 29 yaşındadır.

Berker Güven ne mezunu?

Berker Güven İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü mezunudur.

Berker Güven Instagram hesabının adı nedir?

Berker Güven, “berkerguvenn” kullanıcı adı ile Instagram hesabını kullanıyor.

Berker Güven sevgilisi kim?

Berker Güven, uzun süredir kendisi gibi oyuncu olan Nihal Yalçın ile bir ilişki yaşıyor.

Berker Güven filmleri

2017 – Babam

Berker Güven dizileri

2016/2018 – Vatanım Sensin

2019/2020 – Zalim İstanbul

2020/2021 – Alev Alev

2002/Günümüz – Üç Kız Kardeş

Berker Güven ödülleri

Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik Ödülleri – Yılın En İyi Drama Oyuncusu Ödülü