Balıkesirlilerin her fırsatta kaçtığı o nokta: Duba plajı!

Ülkemizin en gözde tatil beldelerinden olan Balıkesir ise plajları ve koyları ziyaretçileri büyülemeye devam ediyor. İşte Balıkesirlilerin her fırsatta kaçtığı o nokta; Duba plajı!

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 14:23

Duba plajı son zamanlarda ziyaretçilerin gözdesi olmaya devam ediyor. Biz de sizler için Duba plajını araştırdık. Duba plajı hakkında merak ettiğiniz her şeye haberin detaylarından ulaşabilirsiniz! Balıkesirlilerin her fırsatta kaçtığı o nokta; Duba plajı!

Duba Plajı

 Duba Plajı, Balıkesir ili sınırlarında, Ayvalık ve Cunda Adası'nı birbirine bağlayan kısımda yer alan, mavi bayraklı bir belediye plajıdır. Balıkesir Belediyesi'ne ait olduğundan girişler ücretsizdir. Duba Plajı’nın işletmesini belediye yürütmektedir. Plajda şemsiye ve şezlong hizmetlerinin yanı sıra kafeteryalar da bulunmaktadır. Bölgenin rüzgârlı olması nedeniyle, serinlemek isteyenler genellikle kafeteryaları tercih edebilirler.

Ayvalık şehir merkezine 4 kilometre uzaklıkta bulunan Duba Plajı’na toplu taşıma, minibüs ve taksi ile ulaşım sağlanabilir. Ayrıca, plajın yürüyüş mesafesinde olması nedeniyle tatilciler yürüyerek de ulaşımı tercih edebilir. 100 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde bir kumsala sahip olan plajın suyu temiz ve berraktır. Plajın zeminini kum oluşturmaktadır. Denize girildiğinde kısa bir mesafede küçük taşlar bulunmaktadır ancak taşların kesiciliği olduğu söylenemez. Yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler için ideal bir plaj olan Duba Plajı, popüler seçenekler arasında yer almaktadır. Duba Plajı, belediyeye bağlıdır. Bu yüzden de plaja girerken, sizden herhangi bir ücret alınmamaktadır. Yoğunluk sebebiyle şemsiye ve şezlonglarınızı yanınızda getirme imkânınız varsa bu şekilde getirmeniz tavsiye edilir.

Duba Plajı Nasıl Bir Yer?

Ayvalık’ta bulunan bu plaj, genellikle sakin deniziyle bilinir. Ancak, hava koşulları zaman zaman değişebilir, bu nedenle dikkatli olmak önemlidir. Özellikle rüzgârın arttığı günlerde dalgaların yükseldiği gözlemlenmiştir. Bu nedenle, tatil planlarınızı yapmadan önce hava durumunu kontrol etmekte fayda var. Özellikle çocuklu ailelerin bu duruma karşı tedbirli olmaları önemlidir. Plajın uzunluğu çevredeki diğer plajlara göre biraz kısadır. Hafta sonu yaşanabilecek yoğunluk nedeniyle, hafta içi gitmek daha uygun olabilir. Duba Plajı, 100 metre uzunluğundadır. Plajın tamamen kumsaldan oluşması ve çakıl taşlarının bulunmaması, tatilciler tarafından oldukça beğenilmektedir. Plajın tek dezavantajı ise tesislerin yeterliliği olabilir. Tesislerin tam olarak beklentileri karşılamaması nedeniyle hazırlıklarınızı önceden yapmanızda fayda var. Özellikle yiyecek-içecek ve gerekli araç gereçleri temin ederek plaja tam donanımlı bir şekilde gitmek, keyifli bir gün geçirmenizi sağlayacaktır.