Piknik, Ege’nin İncisi İzmir’de en sık yapılan etkinliklerden biri. Aile boyu ya da arkadaşlarla gün boyu bir arada olunan hem dinlenilen hem de eğlenilen bu organizasyon için kentte birçok alan bulunuyor.
10. Aşıklar Şelalesi
İzmir Dikili mevkiinde bulunan Aşıklar Şelalesi, doğa içerisinde oldukça huzurlu bir alanda konumlanıyor. Nebiler Şelalesi olarak da bilinen bu şelale, piknik yapmayı seven kişilere ideal bir ortam sunuyor. Etrafında yer alan mağara ve asırlık ağaçlar ile şelalenin döküldüğü yerde bulunan gölet hem seyir zevkini artırıyor hem de serinlemek isteyenlere güzel bir yer sağlıyor. Giriş ücretinin 10 TL olduğu Aşıklar Şelalesi’nin bulunduğu lokasyonda, trekking yapmak da mümkün. Bu sporu yapmak isteyenler için parkurlar yer alıyor.
9. Sarnıç Gölet Piknik Alanı
İzmir Gaziemir’de konumlanan Sarnıç Gölet Piknik Alanı, doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenlerin uğrak noktalarından biridir. Yürüyüş yapmak isteyenler için hazırlanan alanların yanı sıra bisikletle gezintiye de elverişli oluşu, vatandaşlar açısından tercih edilirliği artırıyor. Sarnıç Gölet Piknik Alanı’na girişler ise ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.
8. Karagöl Tabiat Parkı
İzmir’in Menemen ilçe sınırları içerisinde yer alan Karagöl Tabiat Parkı, sabah 08.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında hizmete açık. Yerde ateş yakmanın yasak olduğu parkta, piknik ve mangal yapılabiliyor. Ziyaretçilerin kullanımı için; piknik masaları, tuvalet, çeşme, büfe, restoran, mescid, çocuklar için oyun parkı ve kamp alanı bulunuyor. Günübirlikçilerin zaman geçirmek için sıklıkla tercih ettiği Karagöl Tabiat Parkı’na otomobil ile giriş ücreti 65 TL olarak karşımıza çıkıyor. Kampçılar için ise gecelik konaklama ücreti 240 TL. Bu fiyata; araç giriş ücreti, gecelik konaklama, tuvalet kullanımı, su ve 4 kişiye kadar olan elektrik tüketim bedeli dahil tutuluyor. Ek olarak kampçıların alana son giriş saat 21.00 olarak belirleniyor.
7. Buca Gölet
İzmir’in Buca ilçesinde yer alan Buca Gölet, bölgenin en fazla tercih edilen dinlenme merkezlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Gölet, 167 bin metrekarelik alanı ile özellikle yaz aylarında binlerce misafir ağırlıyor. Yangın tehlikesi nedeniyle semaver, mangal, nargile ve piknik tüpünün yasak olduğu Buca Gölet’e girişler ücretsiz bir şekilde gerçekleştiriliyor. Pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan bölgede; tırmanma duvarı, dev salıncak, survivor parkuru, zipline, ip parkuru, trambolin ve boat trip gibi çeşitli aktivite seçenekler yer alıyor.
6. İnciraltı Kent Ormanı
İzmir’in Balçova ilçesinde yer alan İnciraltı Kent Ormanı, büyükşehir belediyesine bağlı oldukça popüler bir alan. Yıl içerisinde şehrin dört bir yanından vatandaşın uğrak noktası olmayı başaran ormanın içerisinde de pek çok aktivite yapma imkânı bulunuyor. Ağaçlandırma çalışmalarına 2006 yılında başlanan ve 2004 yılından bu yana aktif olarak kullanılan ormana giriş için herhangi bir ödenmesi gerekmiyor.
5. Sasalı Kent Ormanı ve Piknik Alanı
Karşıyaka Çiğli bölgesi sınırları içerisinde yer alan Sasalı Kent Ormanı ve Piknik Alanı, Ege Bölgesi’nin en büyük piknik alanı olma özelliği taşıyor. Doğa ile iç içe bir gün geçirmek ve pikniğin yanı sıra çeşitli aktiviteler de gerçekleştirmek isteyen kişiler, sıklıkla bu alana giderek vakit geçiriyor. Sasalı içerisinde yapılabilecek etkinliklere; voleybol ve basketbol sahaları, bisiklet yolları, yürüyüş parkurları ve çocuk oyun alanları örnek verilebilir. Ek olarak burada semaver, mangal ve bisiklet kiralama imkânı da ziyaretçilere sunuluyor. Alana girmek için ise herhangi bir ücret ödemek gerekmiyor.
4. Kozak Yaylası
İzmir’in Bergama ilçesi ile Ayvalık arasında bulunan Kozak Yaylası’nın, denize seviyesinden yüksekliği 500-1000 metre arasındadır. Kentte yayla turizmi denince ilk akla gelen yerlerden biri olan Kozak, çam fıstığı ve dokumaları ile ün salmıştır. Manzarası Ege Denizi ve Midilli Adası’na bakan yayla, doğa yürüyüşü, çadır kampı, piknik ve trekking için son derece uygun.
3. Ekmeksiz Tabiat Parkı
İzmir’in Seferihisar ilçesine bağlı Sığacık bölgesinde yer alan Ekmeksiz Tabiat Parkı, içerisinde yer alan çam ağaçlarının sağladığı gölgelik alanlar sayesinde pek çok kişinin aynı anda rahatlıkla piknik yapabilmesine olanak sağlıyor. Ağaçlık kısmın aşağı tarafında bulunan Ekmeksiz Koyu, masmavi ve berrak denizi ile piknikçilerle denizi bir araya getiriyor. Kumluk bir zeminde ve sığ olan suda yüzmek isteyen kişiler hem pikniğin hem de denizin tadını çıkarıyor. Sahil bölümünde 3 adet soyunma kabini ile 2 adet tuvalet bulunuyor. Girişin ücretsiz olduğu parka, araba ile giriş yapılamıyor. Yol kenarına bırakılan araçlardan inince, 400 metrelik bir yürüyüş yapılması gerekiyor.
2. Balçova Teleferik
Kentin merkez lokasyonlarından Balçova’da konumlanan Teleferik, ilk olarak 1974 yılında kuruldu. Yakın geçmişte bakım ve onarım çalışmaları kapsamında kullanıma bir süre kapandı ve 2015 yılında yeniden hizmet vermeye başladı. İzmir’in simgelerinden biri olan Teleferik’te, toplamda 20 adet kabin ve her kabinde 8 kişilik kapasite bulunmaktadır. Hem yerli hem de yabancı turistin dikkatini çeken bu noktada ziyaretçiler için seyir terasları, dürbünleri ve mesire alanları yer alıyor. Pazartesi hariç her güm hizmet veren Balçova Teleferik’in ziyaret saatleri 11.00-18.00 aralığında bulunuyor. Teleferik’in kişi başı biniş ücreti ise 40 TL’dir.
1.Karabel Mesire Alanı
İzmir’in Kemalpaşa ilçesine bağlı Dereköy Mahallesi’nde yer alan Karabel Mesire Alanı, sıcak yaz günlerinde dahi serin kalabilme özelliği sayesinde pek çok insan için ideal dinlenme noktalarında biri olarak kendini gösteriyor. Doğa yürüyüşleri, trekking parkuru, kamp ve piknik alanları ile birçok zevkin aynı anda yapılabilesini sağlıyor. Piknik alanına giriş ücreti ise 40 TL olarak karşımıza çıkıyor.