Moskova'da gezilecek yerler

Rusya’nın başkenti Moskova’da gezilecek yerler nereler? Moskova’nın en ünlü yapıları. İşte Moskova’da görmeden dönülmemesi gereken yerler ve bu yerlere dair bilgiler…

Haber Giriş Tarihi: 12.07.55760 06:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.55760 06:23
ilksesgazetesi.com

Köklü tarihi, Rus mimarisinin görkemli yapıları, klasik kitaplara konu olmuş meydanları, kültürü, mutfağı derken saymakla bitmeyen çok sayıdaki özelliği ile pek çok insanın merak ettiği bir kent Moskova. Son derece ihtişamlı binaları ile görenleri kendine hayran bırakan Moskova’da gezilecek yerleri birlikte inceleyelim.

Moskova’da gezilecek başlıca yerler

17 milyon 100 bin kilometrekarelik yüzölçümü ile dünyanın en geniş ülkesi olan Rusya, başkenti Moskova ile adından sıkça söz ettiriyor. Her yıl dünyanın dört bir tarafından kişi, Moskova’yı görmek ve buradaki havayı solumak için kenti ziyarete geliyor. Moskova’da gezilecek başlıca yerler nereler diye düşünen kişiler için, bir liste hazırladık.

Kızıl Meydan

Hem Moskova’nın hem de Rusya’nın sembol alanlarından biri olan Kızıl Meydan’ın ünü ülke sınırlarını aşmıştır. 17. yüzyıldan bu yana Kızıl Meydan ismine sahiptir. Moskova’da yer alan en büyük meydan olma özelliğine sahip olan Kızıl Meydan içerisinde görülmeye değer birçok yapı bulunur. Bu yapılar; Vladimir Lenin Mozolesi, Aziz Vasil Katedrali, Devlet Tarih Müzesi ve Kremlin Sarayı olarak karşımıza çıkar.

Kremlin Sarayı

Kale, şato ve hisar anlamlarına gelen Kremlin sözcüğü, Rusya’da yer alan çoğu kentte yer alan yapıların bütününü oluşturur. Bu yapılar içerisinde en büyüğü Kremlin Sarayı olarak kendini gösterir. Sarayın ilk inşa tarihi 12. yüzyıla kadar uzanır. O dönemde ahşap bir yapı olan Kremlin Sarayı, Moğol saldırı ile yıkılır. 15. yüzyıla gelindiğinde III. Ivan (Korkunç İvan) sayesinde Rusya Moğolların elinden kurtarıldı. Böylelikle yeni sarayın, yani bugünkü Kremlin Sarayı’nın, yapımına başlandı.

Aziz Vasil Katedrali

Moskova’nın simge yapıları arasında bulunan Aziz Vasil Katedrali, Kızıl Meydan’da konumlanıyor. Dünyanın pek çok noktasında yaşayan insanın Rusya denildiğinde, ilk aklına gelen mimari yapılardan biri Aziz Vasil Katedrali oluyor. Renkli dış cephesi ve masallardan fırlamış gibi görünen mimarisi ile her yaştan insanın dikkatini çekmeyi başarıyor. Aziz Vasil Katedrali’nin yapım yılları 1555 ve 15561 olarak kendini gösteriyor. Yapılış amacı ise Kazan ve Astrahan hanlıklarına karşı Rus Devleti’nin zaferini simgelemektir.

Bolşoy Tiyatrosu

Bolşoy Tiyatrosu, kökeni 18. yüzyıla dayanan tarihi ve eşsiz mimarisi ile adını dünyaya duyurmayı başarmış son derece kıymetli bir merkezdir. Yapıldığı dönemden bu yana son derece önemli sanat gösterilerine ev sahipliği yapan Bolşoy Tiyatrosu’nda hem klasik hem de modern tarzda oyunlar sergileniyor. Prens Peter Urusov’un talebi ile 1780 yılında inşasına başlanan bu ünlü tiyatro, tüm görkemi ile aktif bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor.

Lenin’in Mozolesi

Sovyetler Birliği’nin kurucusu Vladimir İlyiç Lenin’in mezarının yer aldığı Lenin’in Mozolesi, kent tarihi açısından son derece kıymetli bir yapı. Mimar Aleksey Schusev tarafından tasarlanan bu mozole, kırmızı ve siyah renkler ağırlıklı olacak şekilde renklendirildi. Bu renklerden kırmızı komünizmi, siyah ise yası simgeler. Halkın ziyaretine açık olan Lenin’in Mozolesi hem yerel halk hem de yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kanada vize istiyor mu? Kanada’da gezilecek yerler