Tarih ve doğanın eşsiz buluşması olan Bozcaada’da gezilecek yerler

Bozcaada, tarihin ve doğanın eşsiz bir buluşmasıyla dolu olanaklar mevcut. Ada, tarihi kaleleri ve güzel plajları ile ziyaretçilerine kapılarını açmaya devam ediyor. İşte, Bozcaada’da gezilecek yerler…

Haber Giriş Tarihi: 08.02.55771 03:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.55771 03:00

Bozcaada, Türkiye'nin incisi olarak bilinir. Bu muazzam ada, tarihi zenginlikleri, turkuaz sularıyla çevrili plajları ile bilinir. Bozcaada'da gezilecek yerler, tarih tutkunlarından doğa severlere kadar herkesi cezbediyor. İster antik kaleleri keşfedin ister güneşin tadını çıkarın.

Bozcaada’da gezilecek yerler…

BOZCAADA KALESİ

Ada merkezinde yer alan bu kale tarih kokan bir yapı. Bu kale, adanın yerleşim merkezinin sahilinde bulunuyor.

Köprülü Mehmed Paşa ve 2. Mahmud dönemlerinde onarım çalışmalarından geçen Bozcaada Kalesi, 1996 yılında halkın desteği ile açık hava müzesine de sahip oldu. İç ve dış olmak üzere 2 kısmı bulunan Bozcaada Kalesi’ne geldiğiniz zaman mutlaka, görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor.

RUM MAHALLESİ

Ada merkezinde bulunan eski Rum mahallesi dar sokakları, rengarenk evleri ve tarihi atmosferiyle ünlü.  Tarihi yapıları ve sempatik mekanları ile Rum Mahallesi’ni görülmeye değer aynı zamanda burada dolaşıp yöresel ürünler alabilirsiniz.

POLENTE FENERİ

Ada'nın en muazzam yerlerinden biri olan bu fener, güneşin batışını izlemek için harika bir nokta. Romantik bir atmosferde manzarayı seyretmek için gidilebilirsiniz. Dilerseniz yanınızda piknik sepetinizle gelerek burada piknik yapabilirsiniz.

HABBELE KOYU VE PLAJI

Sessiz ve sakin bir atmosfere sahip olan Habbele Plajı, masmavi denizi ve arkasındaki yemyeşil yükseltileri ile bilinir. Burada doğanın tadını çıkarabilir, kumunun inceliği ve denizinin temizliği ile adada yüzmek için bu koyu tercih edebilirsiniz.

BOZCAADA AYAZMA MANASTIRI

Ayazma Plajı yakınlarında bulunan bu manastır tarihi bir yapıdır. Burada çift oluklu tarihi bir çeşme, 8 yaşlı çınar ağacı, küçük bir manastır ve 2 tane tek katlı yapı bulunuyor. Manastırın tarihini keşfetmek ve etkileyici mimarisini görmek için ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca manastırın alt kısmında bir dilek mağarası yer alıyor. İsteyen ziyaretçiler, burada mum yakıp adak adıyorlar, çalı çırpıdan dileklerini sembolize edecek şekilde bağlıyorlar.

ŞARAP FABRİKALARI

Bozcaada ünlü şaraplarıyla da bilinir. Ada, birçok üzüm bağlarına ev sahipliği yapar. Bir şarap tadım turu yaparak ada şaraplarını deneyebilir ve üzüm bağlarını gezebilirsiniz.

RÜZGAR GÜLLERİ

Ada merkezinde yer alan bu tarihi rüzgâr değirmeni, adanın sembolüdür. Rüzgâr Gülü'nü ziyaret ederek muhteşem manzarayı izleyebilirsiniz.

BOZCAADA’YA NASIL GİDİLİR?

Çanakkale üzerinden adaya feribot ile ulaşım imkânı oldukça kolay. Türkiye'nin pek çok farklı noktasından kolaylıkla bu bölgeye ulaşım sağlanabiliyor. Bozcaada'ya Çanakkale üzerinden Feribot ile ulaşım sağlanır. Kendi aracınızla, uçakla veya otobüsle adaya ulaşım sağlayabilirsiniz.

ARABAYLA

İstanbul’dan gelirken Çanakkale Boğazı’nı geçmek için 3 seçeneğiniz vardır. Gelibolu – Lapseki ve Eceabat – Çanakkale arasında, GESTAŞ' a bağlı, saat başı kalkan feribotlar kullanılmaktadır. Kilitbahir – Çanakkale arasında ise doldukça hareket eden özel motor seferleri bulunmaktadır. Çanakkale’den sonra İzmir istikametinde Bozcaada tabelasını takip ederek, adaya geçeceğiniz Yükyeri Feribot İskelesi’ne 45 dakikada ulaşabilirsiniz.

İzmir’den gelirken ise Ezine üzerinden Geyikli- Bozcaada tabelaları takip edilerek iskeleye ulaşılır.

OTOBÜSLE

Belli başlı otobüs firmalarının yaz boyunca Geyikli’ye bağlı Yükyeri Feribot İskelesi’ne kadar seferleri bulunmaktadır. Otobüsler adaya geçmeden sizi iskelede bırakırlar. İstanbul’dan gece 24.00’te kalkan otobüsler sabah 8.00’de feribot iskelesine ulaşır.

DENİZ ULAŞIMI

Adaya deniz ulaşımı gün boyunca yapılan arabalı vapur seferleriyle sağlanmaktadır. Geyikli Yükyeri İskelesi ile Bozcaada arası 4 mildir. Yaklaşık 35 dakikada adaya ulaşılır. Kış ve yaz sefer saatleri farklıdır. Özelikle kış sezonunda gitmeyi düşünüyorsanız arabalı vapur saatlerini telefon açarak kontrol etmenizde fayda vardır. Çünkü lodos ve poyrazın fırtına halinde estiği günlerde feribot seferlerinde aksamalar olabilmektedir. Yaz sezonunda sefer sayısı artmaktadır. Ayrıca ziyaretçi yoğunluğu yaşandığında ek seferler konulmaktadır. Ama arabayla geçecek olanlara tavsiyemiz, özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında arabalı vapur kalkış saatinden 1-2 saat önce iskelede olmalarıdır. Bilet sadece Yükyeri İskelesi’nden gidiş-dönüş olarak alınmaktadır.

HIZLI FERİBOTLA

İstanbul’dan gelenler için bir diğer alternatif, İstanbul- Bandırma arasındaki hızlı feribotları kullanmaktır. Bunun için İstanbul Yenikapı’dan her gün kalkan hızlı feribotlarla 2 saatte Bandırma’ya gelinir. Buradan 3 saatte Yükyeri İskelesi’ne ulaşılır.

BU İÇERİK DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: İzmir’in gizli kalmış cenneti: Gebekirse Gölü