Yaz geldi, valizler hazırlandı… Peki, oteller ne durumda? Yıllara göre otel doluluk oranları nasıl?

Çeşme’deki otel doluluk oranlarının yıllara göre dağılımı ne durumda? Geçmiş yıllara kıyasla oteller ne sıklıkla tercih edildi? Doluluk oranlarında azalma mı gözlemleniyor yoksa artış mı?

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 16:05

Hayat pahalılığı, vatandaşın kaliteli yaşam algısını da etkilerken, ‘tatil’ planlarını da suya düşürüyor! Dolayısıyla turizm denilince akla ilk gelen İzmir’in Çeşme ilçesini yakın merceğe aldık…

Çeşme’deki otel doluluk oranlarının yıllara göre dağılımı ne durumda? Geçmiş yıllara kıyasla oteller ne sıklıkla tercih edildi? Doluluk oranlarında azalma mı gözlemleniyor yoksa artış mı? Detaylar haberin devamında… 

OTEL DOLULUK ORANLARIN PANDEMİ ETKİLİ OLDU MU?

Derlediğimiz bilgilere göre; Çeşme ilçesindeki otel doluluk oranları son yıllarda dalgalı bir seyir izliyor. 2022 yılında Türkiye genelinde otel doluluk oranları bir önceki yıla göre yüzde 28 artarak ortalama yüzde 66,7'ye ulaştı.  Özellikle 2022 yılında pandemi sonrası turizmde gözle görülür bir canlanma oldu.

2023 yılına dair verilere bakıldığında ise genel doluluk oranlarının önceki yıla göre düşüş gösterdiği, ancak özellikle yaz aylarında Çeşme gibi popüler turistik bölgelerde yüksek doluluk oranlarının korunduğu gözlemleniyor. Örneğin, 2022 yılının Nisan ayında Türkiye genelinde otel doluluk oranı yüzde 31,8 olarak gerçekleşti, bu oran 2021 yılının aynı döneminde yüzde 19’du.

Bu genel bilgiler ışığında, Çeşme'deki otel doluluk oranlarının özellikle yaz aylarında yüksek olduğu, pandeminin etkisinin azalmasıyla birlikte 2022 yılında genel bir artış yaşandığı söylenebilir. Ancak, 2023 yılında bazı dönemlerde genel bir düşüş yaşansa da yaz sezonunda Çeşme'de doluluk oranlarının yüksek olduğu kaydediliyor.