CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel kimdir?

Mustafa Adıgüzel, İstanbul Ticaret Odası’na İsrail ile ticaret yapan firmaların ismini açıklama çağrısında bulundu. Mustafa Adıgüzel kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2024 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2024 11:46

Memleketi Ordu’da uzun yıllardır siyasi faaliyetlerini sürdüren Mustafa Adıgüzel, yaptığı açıklamalar ile sık sık gündem oluyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili olarak hizmet veren ve asıl mesleği doktorluk olan Mustafa Adıgüzel kimdir? Mustafa Adıgüzel hakkındaki bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Mustafa Adıgüzel kimdir?

Mustafa Adıgüzel, 1967 yılında Ordu'nun Gürgentepe isimli ilçesinde dünyaya geldi. Konya Atatürk Sağlık Meslek Lisesi'ni bitirdi. Ardından İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni başarıyla tamamladı. İç hastalıkları alanında uzmanlık eğitimini Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde aldı. Mustafa Adıgüzel doktorluk kariyerinin ilk yıllarında; Tokat, Tekirdağ ve Ordu illerindeki kamu ve özel sağlık kuruluşlarında görev yaptı. Ordu Devlet Hastanesi'nde yönetici olarak çalışmalarını sürdürdü.1999 Gölcük depreminde Trakya Üniversitesi'nden doktor ve hemşire ekibiyle birlikte 15 gün boyunca ilk yardım ve kurtarma çalışmalarında aktif rol aldı. Bu çabaları ulusal ve uluslararası düzeyde takdir edildi ve basında yer aldı. Bunun yanı sıra, Çanakkale Gelibolu tarihi muharebe alanlarında gerçekleştirdiği araştırmalarını savaş kalıntıları ve görsellerle destekleyerek, Ordu'da "Çanakkale ve Mustafa Kemal" ve "Son Kale Çanakkale" isimleriyle dört kez sergi düzenledi.

Mustafa Adıgüzel siyasi hayatına ne zaman başladı?

Siyasi kariyerine 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan Türkiye genel seçimlerinde Ordu Milletvekili seçilerek adım atan Mustafa Adıgüzel, 1 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilen seçimlerde de aday olmasına rağmen seçilemedi. Bunun üzerine hekimlik görevine geri döndü. 24 Haziran 2018 tarihindeki genel seçimlerde yeniden aday olan Adıgüzel, bu seçimin sonunda Ordu Milletvekili oldu. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin yapılmasına bir ay kala, Cumhuriyet Halk Partisi’nin son büyükşehir belediye başkan adayı olarak dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ismi açıklandı.

Mustafa Adıgüzel kaç yaşında?

1967 yılında dünyaya gelen Mustafa Adıgüzel, 57 yaşındadır.

Mustafa Adıgüzel evli mi?

Mustafa Adıgüzel, evli ve iki çocuk babasıdır.

Mustafa Adıgüzel Twitter (X) hesabının adı nedir?

Mustafa Adıgüzel, “drmadiguzel” kullanıcı adı ile Twitter (X) hesabını kullanıyor.