Yapılan araştırmalar, yıllardır sağlıklı olduğunu düşündüğümüz ancak işin aslında vücudumuza ciddi zararlara sebep olan bazı besinleri ortaya koydu. Sağlıklı beslenmek isteyen kişiler, bu besinlerin doğru tüketiminin nasıl olacağını araştırıyor.
“Sağlıklı beslenmenin” herkes tarafından başarılabilen bir durum olmamasının yanında, doğru bilinen yanlışlar da kişileri daha hatalı beslenmelere sürükleyebiliyor. Yanlış bir beslenme de iyi işleyemeyen bir vücudu, bu durum da giderek bozulan sağlığın doğmasına sebep oluyor.
Ancak yapılan araştırmalara bakıldığında aslında sağlıklı beslenmek düşünüldüğü kadar zor ve katı değil. Uzmanlar, beslenmede en önemli durumun “denge” olduğuna dikkat çekiyor. Yasakların olmadığı, sadece hangi besine hayatınızda nasıl bir porsiyonda yer verdiğinizin önemini belirten uzmanlar, abur cubur gibi “sağlıksız” olarak yaftalanan besinlerin de günlük beslenmemizde yer alabileceğini ancak buradaki önemli kısmın tükettiğimiz miktar olduğunu belirtiyor.
Abur-cubur gibi ya da şeker gibi besinlerin daha az, sebze-meyve gibi besinlerin ise daha çok miktarda yer aldığı bir beslenmenin dengeli ve doğru, sağlıklı beslenme olduğunu belirten uzmanlar, herkes tarafından bilinen bazı diyet yöntemlerinin aslında ne kadar yanlış olduğunu belirterek sağlıklı beslenme ile gerçekçiliği bir araya getiriyor.
Daha öncesinde farklı şekillerde karşımıza çıkmış beslenme hakkında bazı kalıplaşmış düşüncelerin yanlışlığına vurgu yapan uzmanlar, yumurtayı çok tüketmenin kolesterole neden olacağı düşüncesinin yanlış olduğunun altını çizdi.
Bunun yanında, genel kullanılan bazı besinlerin yerine daha başka alternatifler öneren uzmanlar, her önerinin doğru olmadığını vurguladı. Örneğin dünyaca ünlü uzmanlar, sofra şekeri ve doğal şekerin arasında bir farkın olmadığını, ister deniz ister sofra olsun tuzun tuz olduğunu, akşam 18:00’den sonra yemememin herkes için geçerli olmadığını, kahvaltıyı kahveyle yapmamak gerektiğini belirttiler.