Böbrek üstü bezi tümörü ameliyatıyla hastanın tansiyon sorunu kalıcı çözüme kavuştu

Nadir görülen böbrek üstü bezi tümörüne bağlı tansiyon sorunu yaşayan hasta, başarılı ameliyatla şifa buldu. Uzman ekip tarafından etkili tedavi planı uygulandı. Minimal invaziv cerrahi yöntemle gerçekleştirilen operasyon sonucunda hastanın tansiyon sorunu kalıcı olarak çözüldü.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2024 07:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2024 07:00

Nadir görülen bir hormon bozukluğu olan böbrek üstü bezi tümörüne bağlı kontrol edilemeyen tansiyon sorunu yaşayan bir hasta, başarılı bir cerrahi operasyonla sağlığına kavuştu.

Hastanın sağlık durumunu değerlendiren bir ekip, Feokromositama hastalığı tanısını koydu. Kardiyoloji, Endokrin ve Genel Cerrahi uzmanlarının işbirliğiyle oluşturulan etkili bir tedavi planı sonrasında, laporoskopik kapalı yöntemle yapılan ameliyatla böbrek üstü bezi tümörü ana toplardamar üzerinden başarıyla çıkartıldı. Bu cerrahi müdahale sayesinde hastanın tansiyon sorunu kalıcı olarak çözüldü ve tansiyon ilaçlarına ihtiyaç duymadan sağlığına kavuştu.

Operasyon, vücuda yapılan 1 cm'lik 4 küçük kesiyle gerçekleştirilen minimal invaziv bir cerrahiyle yapıldı. Bu yöntem sayesinde hastanın ameliyat sonrası ağrısı minimum düzeydeydi ve hızlı bir iyileşme süreci yaşayarak günlük yaşamına geri dönebildi.

Prof. Dr. Ekber Şahin, hastaların yaşam kalitesini arttırmak ve modern teknolojileri kullanarak sağlık hizmeti sunmak için koordineli ve multidisipliner bir yaklaşım benimsediklerini belirtti.