Diyabet Kampı’nda hastalık yönetimi eğitimi

“Halk Sağlığı Haftası” kapsamında KKTC’de gerçekleşen Diyabet Kampı’nda diyabetli bireylere hastalıklarını nasıl yönetebilecekleri konusunda bilgilendirme yapıldı. 60 katılımcı, üç gün boyunca hastalık yönetimi konusunda uzmanlardan eğitim aldı. Katılımcılar daha sonra günlük hayatlarına öğrendiklerini nasıl uygulayacaklarını da öğrendi.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 10:41

Yakın Doğu Üniversitesi DESAM Araştırma Enstitüsü, Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Kıbrıs Türk Diyabet Derneği iş birliğiyle gerçekleşen kampta katılımcılar; uzmanlar ile diyabet yönetimi, fizyoterapi ve beslenme gibi alanlarda eğitim aldı. Katılımcılar kampta kendi deneyimlerini paylaşma ve benzer sağlık sorunları yaşayan diğer bireylerle iletişim kurma fırsatı elde etti. Bununla beraber uzmanlarla birebir iletişim kurup daha verimli bir öğrenme sürecini de deneyimlediler.

Diyabet Kampında pratik uygulamalar

“Halk Sağlığı Haftası” kapsamında gerçekleşen Diyabet Kampı, katılımcılara sadece teorik bilgi vermedi, aynı zamanda günlük hayatta bu bilgilerin uygulanması için pratik imkanlar da sundu. Kamp boyunca, Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Tuba Yerlikaya “Diyabet ve Fizyoterapi” konusunu anlatırken, Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Doç. Dr. Mustafa Hoca, “Diyabet ve Beslenme” üzerine sunum gerçekleştirdi. Yrd. Doç. Dr. Müjgan Kuşi ise diyabet yönetiminde besin tüketiminin önemi üzerine katılımcılara bilgiler verdi. Diyetisyen Gizem Oymacı, “Glisemik İndeks ve Öğün Planlama Rehberi” başlıklı sunumuyla kan şekeri kontrolü için dengeli beslenmenin nasıl yapılacağını aktardı. Podiatrist Kayra Besim de “Ayak Bakımı ve Sağlığımız” sunumu ile diyabetli bireylerin ayak sağlığını koruma yöntemlerini anlattı.