Psikiyatri Uzmanı Dr. Ömer Öz, panik atak yaşayanların acil servislere koşup kalp krizi geçireceklerini ya da felç olacaklarını düşündüklerini belirtiyor. Öz, "Panik atak, vücudun normal durumlara ani ve yoğun korkuyla güçlü fiziksel tepkiler vermesidir. Kişi, terleme, nefes darlığı ve hızlı kalp atışları gibi belirtiler yaşayabilir. Panik atak sırasında kalp krizi belirtileri ortaya çıkabilir. Ancak muayene sonrası, 'Fiziksel olarak bir sorununuz yok, psikiyatriye gitmelisiniz' cevabı alınca, insanlar kafalarında bir karmaşa yaşarlar. Bu fiziksel belirtiler gerçektir, ancak genellikle kalıcı veya tahlillerle tespit edilebilecek bir hastalığa işaret etmezler. Panik atak, kısa süren, dehşet verici anksiyete atağıdır. İlk kez yaşayanlar için oldukça zorlayıcıdır. Ancak tedavisi mümkündür ve kronik hastalıklara kıyasla daha olumlu sonuçlar alınabilir" diyor.
Panik atak yaşayan insanlar genellikle neden bu durumu yaşadıklarını anlamaya odaklanırlar ve açık bir neden bulamadıklarında daha da sıkışıp kaldıklarını ifade ediyor Psikiyatri Uzmanı Öz. "Panik atağın her zaman stresli bir durumun ardından ortaya çıkmadığını belirtmek önemlidir. Bazı durumlarda, masum ve geçici bir fiziksel belirti beklenmedik bir felaket olarak algılanabilir ve bu algı, saniyeler içinde panik atağa yol açabilir. Örneğin, kalp atışlarınızdaki ufak bir değişiklik, beklenmedik bir şekilde kalp krizi gibi algılanabilir ve bu düşünce size ani bir panik atağı yaşatabilir. Ancak, geçici ve masum fiziksel belirtileri, ölümcül hastalıklarla eşitlememiz ve sanki o hastalıklara yakalanmışız gibi davranmamız panik atağa yol açabilir. Zihnimizin bize söylediğiyle gerçekte olan şeyler farklı olabilir. Panik atağın ölümcül bir hastalığa veya kalıcı bir duruma neden olmadığını anlamak önemlidir. Panik, korku, endişe ve mutsuzluk duyguları gelir geçer ve bulutlar gibi akıp gider" açıklamasında bulundu.
Panik atakların yönetilebilir ve tedavi edilebilir olduğunu vurgulayan Medicana Bursa Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Ömer Öz, "Panik ataklarla başa çıkabilir ve onları hayatınızın merkezine koymadan, gereğinden fazla büyütmeden yaşayabiliriz. Panik atakların tedavisinde psikoterapi ve ilaç tedavileri en etkili seçenekler arasındadır. Bu psikiyatrik desteklerle, hayatınızı sınırlayan bu rahatsızlığı geride bırakabilirsiniz" şeklinde konuştu.