Kişniş otunu ilk bakışta maydanoz ile karıştırabilirsiniz. Kokusu ve tadı ile maydanozdan ayrılan kişniş daha çok baharat olarak kullanılır. Halk arasında aş otu olarak bilinen kiş doymuş yağ ve kolesterol bakımından düşüktür. Kişniş otu içeriğindeki A, C, E, K vitaminleri, demir, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve kalsiyum ile hastalıklara karşı koruyucu etkisi vardır.
Kemik, diş ve saçlar için faydalı olduğu bilinen kişniş otu aynı zamanda vücuttan metallerin atılmasında da yardımcı olur.
Kişniş otunun sadece beden sağlığına etkileri yoktur. Aynı zamanda ruh sağlığına da iyi gelen kişniş otu sinirleri yatıştırarak doğal sakinleştirici olarak kullanılıyor.
Şifalı bitkiler arasında yer alan kişniş kan basıncını düşürme özelliği ile kalbe de iyi gelir.
Kişniş antioksidan özelliği ile cilde iyi gelir. Cilt bariyerini güçlendirir ve cildi pürüzsüzleştirir.
Kişnişin Otunun 10 Faydası
Görme yetisini güçlendirir Ağız yaralarını iyileştirmede kullanılır Kalp hastalıklarını önler Stresi engeller Kemik sağlığının korunmasına yardımcı olur Bağışıklık sistemini güçlendirir Kan şekerini düzenler Kolesterolü dengeler Cilt bariyerini güçlendirir Bağışıklık sistemini güçlendirir Sindirim sistemine yardımcı olurKişniş Otu Nasıl Kullanılır?
Daha çok baharat olarak kullanılan kişniş otu yoğurt çorbasında ve bunun dışında salata soslarında kullanılabilir. Patatesli börek iç harcına da yakışan kişniş otu, tavuk yemeklerine de lezzet verir.