Ankara seçim sonuçları 2024: Ankara’da seçim ne zaman sonuçlanacak? Ankara’da seçim yarışında kazanan kim olacak?

Ankara'da gerçekleşen yerel seçimlerin sonuçları büyük bir heyecanla bekleniyor. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan seçimlerde, Ankara'da oy verme işlemi tamamlandı. Şimdi ise vatandaşlar, belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetlerinin belirleneceği yerel seçim sonuçlarını merakla bekliyor. Ankara'daki seçim sonuçları ne zaman açıklanacak? Yavaş ve Altınok arasındaki seçim yarışını kim kazanacak? Ankara seçimlerine dair tüm detaylar ve sonuçlar için takipte kalın…

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2024 00:39
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2024 00:39

Türkiye'deki seçim süreci tamamlandı ve oy verme işlemi sona erdi. Toplamda 34 siyasi parti yarıştı ve 61 milyon 441 bin 882 seçmen sandık başına gitti.

Ülke genelinde 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticilerin belirlendiği seçimlere katılım oldukça yüksek oldu. Seçimlere kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmenden, 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy kullandı. 34 siyasi parti adayı seçimlere katıldı ve ülke genelinde 206 bin 845 sandık kuruldu; ayrıca yaklaşık bin seyyar sandık da kullanıldı.

Türkiye'nin dört bir yanından sandıkların kapanmasıyla birlikte seçim sonuçları gelmeye başladı. Ankara'da yapılan seçimler ise özellikle büyük bir ilgiyle takip ediliyor. CHP adayı Mansur Yavaş ile AK Parti adayı Turgut Altınok'un rekabet ettiği Ankara seçimlerinde ilk sonuçlar büyük bir merakla bekleniyor. Peki, Ankara'daki seçim sonuçları ne zaman açıklanacak? Gelişmeleri haberimizde takip edebilirsiniz…  

SON DAKİKA ANKARA YEREL SEÇİM SONUÇLARINI BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ:

ANKARA’DAKİ SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?  

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimler sonucunda Ankara'nın yeni belediye başkanı ve meclis üyeleri belirlenecek. Seçimlerde yarışan adaylar ve partilerin oy oranları merakla bekleniyor.

Ankara'daki yerel seçim yarışının mevcut durumu şu şekildedir:

Parti - Aday / Oy Oranı

CHP - Mansur Yavaş / % 59.01

AK Parti - Turgut Altınok / % 32.64