Bakan Işıkhan: Ruhsatları iptal edildi, ödemeler durduruldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yenidoğan çetesiyle ilgili, “Sağlık Bakanlığının ruhsat iptaliyle özel hastanelerin ödemeleri durduruldu, bunlar da kapatıldı" dedi

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 15:38

AA Editör Masası’nın konuk olan Bakan Işıkhan gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Yenidoğan çetesine ilişkin konuşan Bakan Işıkhan, hastaneler ile ilgili, "Sağlık Bakanlığının ruhsat iptaliyle özel hastanelerin ödemeleri durduruldu, bunlar da kapatıldı" ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'ın açıklamalarında öne çıkan ifadeler şöyle:

"-(Yenidoğan soruşturmasındaki) Özel hastanelere yapılmış ödemeleri, geçmişe dönük olarak faiziyle birlikte sözleşme kapsamındaki cezaları da tahsil ediyoruz."

Tamamlayıcı emeklilik sistemi

Tamamlayıcı emeklilik sistemiyle ilgili konuşan Işıkhan “Herhangi bir çalışma söz konusu değil. 'Kıdem tazminatının yerine geçecek' endişeleri var. Bu konuda işçi ve işveren kesimi rahat olsun” ifadelerini kullandı.

2025 asgari ücreti

2025 yılı için açıklanacak asgari ücrete de değinen Işıkhan, "Yaşam standartlarını iyileştirecek, ekonomimizin de genel istikrarına, yapısına zarar vermeyecek düzeyde belirleneceğini umut ediyorum” dedi.

Belediyelerin SGK prim borcunun tahsili

Bakan Işıkhan parti ayrımı gözetmeksizin tüm belediyelere aynı hassasiyetle yaklaşıldığını aktardı.

Prim borcu en yüksek olan şirketler kamuoyuyla paylaşılacak

Maliye Bakanlığının paylaşımlarına değinen Bakan Işıkhan, Biz de prim borcu en yüksek olan şirketleri kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu.

Saat başı çalışma sistemi

SGK'nın teknolojik altyapısı hakkında konuşan Işıkhan, “Saat başı çalışma sistemine uydurmak zorundayız. Ocak ayından başlayarak iki, üç aylık dönem içerisinde bir sistem kurulması önemli” ifadelerini kullandı.