Başdaş’dan Nilüfer Çınarlı ’ya sert tepki: Meclis salonu mu tiyatro salonu mu?

Konak Belediyesi’nin Ekim ayı 2’nci olağan toplantısının usulüne uygun yönetilmediğini ve şova dönüştüğünü belirten AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 14:00

Konak Belediyesi’nin Ekim ayı 2’nci olağan toplantısı, tartışmalı anlara sahne oldu. AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, toplantıda yaşanan olaylara sert tepki göstererek sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Başdaş, toplantının Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) şovuna dönüştüğünü öne sürerek meclisin usulüne uygun yönetilmediğini ve bu durumun stratejik plan görüşmelerini engellediğini belirtti. Özellikle Belediye Başkanı Nilüfer Mutlu’nun, bir önceki toplantıya katılmayan meclis üyelerine karşı adeta gövde gösterisi yapmak amacıyla vatandaşları ve muhtarları salona çağırdığını ifade eden Başdaş, yaşananları ‘tiyatro’ olarak nitelendirdi.

BURASI FUTBOL MAÇI MI Kİ TARAFTAR ÇAĞIRIYORSUNUZ?

Meclis toplantısının ardından paylaşımda bulunan Başdaş, “Meclis salonu mu tiyatro salonu mu? Konak Belediye Meclisi Ekim ayı ikinci olağan toplantısında CHP'nin şovuna tanık olduk. 2025-2029 Stratejik Planını konuşacağımız toplantıda meclisin usulüne göre yönetilmemesi toplantıyı sabote etti. Bizler parti grup toplantısı yaparken büyük bir alkış duyduk. Konak Belediye Meclisi nikah salonunda yapıldığı için biz bir düğünün ortasına mı düştük derken anladık ki geçen toplantıya gelmeyen meclis üyelerine karşı gövde gösterisi için çağrılan Belediye Başkanı Nilüfer Mutlu'nun taraftarları tezahürat yapıyor. Meclis toplantısı başladığında zaten stratejik planı konuşmak mümkün olmadı. Sayın Mutlu'nun taraftarları görüş belirten AK Parti meclis üyelerinin sözünü kesmekle toplantıyı sabote etti. Biz, meclisin tüzüğe uygun bir şekilde yönetilmesini isterken Başkan Mutlu'nun taraftarları, ‘Bize söz hakkı vermeyecekseniz bizi niye çağırdın, başkan? Biz boşuna mı geldik buraya?’ dedi. Bunca yıllık siyaset hayatımda böyle ciddiyetsiz bir ortam görmedim. Meclis salonuna değil tam bir tiyatro salonuna tanık olduk. Sayın Nilüfer Mutlu'ya sesleniyoruz. Burası futbol maçı mı ki taraftar çağırıyorsunuz? Bunca muhtarı, bu kadar vatandaşı çağırmaktaki maksadınız nedir? Halkla buluşmak için başka yerlerde var. Eğer bunu bilmiyorsanız, sizlere halkın yaşadığı yerleri tanıtabiliriz. En kısa sürede iç çekişmeleri bırakıp Konak halkına ve yüce meclise layık olun” ifadelerine yer verdi.