AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile spiker Ecem Toplar evleniyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, BengüTürk kanalında spikerlik yapan Ecem Toplar ile evlenmeye hazırlanıyor. Ömer Çelik, partinin kurucu üyelerinden ve aynı zamanda partinin sözcüsü. Ecem Toplar ise medyadan tanınan bir isim ve BengüTürk TV'de sunuculuk yapıyor. Çiftin düğün hazırlıkları devam ederken, yakın çevreleri ve sevenleri bu mutlu birlikteliği dört gözle bekliyor

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 15:58

AK Parti'nin sözcüsü Ömer Çelik, BengüTürk TV sunucusu Ecem Toplar ile evlenme kararı aldı.

Nikah masasına oturacak çiftin nikah tarihi henüz blinmese de bu haber sevenleri tarafından sosyal medyada büyük ilgi gördü.

BengüTürk TV'nin MHP'ye yakın duruşuyla bilinmesi, sosyal medyada espri konularına da dahil oldu.

Sosyal medyada "Cumhur İttifakı'nda bir kız alıp verme gerçekleşecek" yorumları yapıldı. 

Ecem Toplar, yakın geçmişe kadar Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışı gezilerine eşlik eden bir diplomasi muhabiri olarak görev yapıyordu.

Devlet Bahçeli'nin sözleri akıllara geldi: Kız alıp, kız vermek

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in BengüTürk TV spikeri Ecem Toplar ile dünya evine girmesi, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin daha önceki "Kız alıp, kız verme" sözlerini hatırlatıyor.

Bahçeli, 30 Nisan 2024 tarihinde partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda Türk-Kürt ayrışmasının çözümü konusunda "Kız alıp, kız vermek" ifadesini kullanarak dikkat çekmişti. Bu sözler, AK Parti'den bir ismin MHP'ye yakınlığı ile bilinen bir kanalda çalışan bir isimle evlenmesi bağlamında tekrar gündeme geldi.

Ömer Çelik'in düğünü, siyasi çevrelerde ve kamuoyunda geniş yankı uyandırmaya devam ediyor.

Ömer Çelik kimdir?

Ömer Çelik, 15 Haziran 1968 tarihinde Adana'da Yusuf Ziya ve Dudu çiftinin çocuğu olarak dünyaya geldi. Lise eğitimine Adana Motor Teknik Lisesi'nde başlayıp Adana Erkek Lisesi'nde tamamladı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu ve aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Türkiye'de çoğulculuğun yeni görünümleri konulu tezi ile 1998 yılında yüksek lisans derecesini aldı.

Ömer Çelik'in kariyeri

Mezuniyetinin ardından siyaset bilimci ve gazeteci olarak çalışmaya başlayan Ömer Çelik, Bilgi ve Hikmet dergisinin Ankara Sorumlusu olarak görev aldı ve çeşitli dergilerde yazılar kaleme aldı. Yeni Yüzyıl, Yeni Şafak ve Star gazetelerinde köşe yazarlığı yaparak gazetecilik kariyerini sürdürdü.

AK Parti'ye katıldı

Ömer Çelik siyasi kariyerine Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) katılarak başladı. İlk defa 2002 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti Adana milletvekili olarak Meclis'e girdi. NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyeliği görevini üstlendi. 2007 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar AK Parti Adana milletvekili olarak Meclis'e seçildi ve Türkiye–Amerika Birleşik Devletleri Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı olarak görev yaptı. 2011 Türkiye genel seçimleri'nde bir kez daha Meclis'e girdi.

Ömer Çelik, 2002-2013 yılları arasında Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi danışmanı olarak görev yapmıştır. Ayrıca 2010 yılında AK Parti'de Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına seçilmiştir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı

24 Ocak 2013 tarihinde yapılan kabine değişikliği ile Ömer Çelik, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirildi, Ertuğrul Günay'ın yerine geçti. Recep Tayyip Erdoğan'ın 2014 Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmasının ardından Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 62. Türkiye Hükûmeti'nde tekrar Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev aldı.

13 Eylül 2015 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin parti sözcüsü olarak atanan Ömer Çelik, bu görevini 28 Ağustos 2015 tarihine kadar sürdürdü.

Avrupa Birliği Bakanı olarak görevlendirildi

Ömer Çelik, Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti Adana milletvekili olarak Meclis'e seçildi. Ahmet Davutoğlu'nun istifasının ardından Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Türkiye Hükûmeti'nde Avrupa Birliği Bakanı olarak görevlendirildi. Bu görevi, önceki bakan Volkan Bozkır'dan devralmıştır. Ömer Çelik, Türkiye için Avrupa Birliği'nin tek seçenek olmadığını savunarak bu konudaki görüşlerini dile getirmiştir.