Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netenyahu savaşı yaymak istiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Netenyahu’nın kafa yapısında savaşı yayma anlayışı olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2024 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2024 17:06

Almanya Başbakanı Scholz ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "İsrail'in, Netenyahu'nun kafa yapısında, çok açık, net bu savaşı sadece belli bir dairede tutmak değil, yayma anlayışı var" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle;

"NATO müttefikimiz Almanya ile iki büyük devlet arasında olabilecek her alanda yoğun ilişkilere sahibiz.

(Almanya) Savunma sanayi ürünlerinin tedariki bağlamında geçmişte yaşanan bazı sıkıntıları artık geride bırakarak işbirliğimizi geliştirmeyi arzu ediyoruz.

Almanya'nın kamu güvenliği bakımından da ciddi tehdit teşkil eden PKK ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle birlikte mücadele kararlılığına ulaştık.

(Scholz görüşmesi) İsrail'in Gazze ve Filistin topraklarında uyguladığı soykırım ve Lübnan'daki saldırıları ele aldığımız bir diğer önemli bir başlıktı.

Avrupa'da maalesef İslam düşmanlığı yaygın şekilde devam ediyor. Almanya'da İslam düşmanlığı yaygın şekilde devam ederken bunun başını PKK, FETÖ çekiyor.

(Almanya Başbakanı Scholz) Terör örgütlerine karşı ortak mücadeleyi sürdürelim kararını birlikte verdik. Terörle mücadeleyi Almanya'da birlikte sürdüreceğiz.

İsrail'in, Netenyahu'nun kafa yapısında, çok açık, net bu savaşı sadece belli bir dairede tutmak değil, yayma anlayışı var."