DEVA’lı Ösen: Çiftçi borçları 2 yıl ertelenmeli

Gıda fiyatlarında yaşanan enflasyonun ülkenin refahını belirlediğini altını çizen Seda Kaya Ösen, gıda enflasyonunu düşürmek için çiftçiye destek olunması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 11:35

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen gıda fiyatlarında yaşanan enflasyonun çözümü için çiftçinin desteklenmesi gerektiğini belirtti. Gıda fiyatlarında yaşanan artışların bir ülkenin refah düzeyini ve enflasyonunu belirlediğini söyleyen DEVA Partili Ösen, çiftçinin emeğini ucuzlatarak gıda fiyatlarında istikrar sağlanamayacağını dile getirdi. Sağlıklı bir yaşam için gıdaya erişimin kolay olması gerektiğini aktaran Ösen, çiftçinin desteklenmesi gerektiğini belirttiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün Türkiye’nin en can alıcı sorunu olan gıda enflasyonu teşvikten kısarak, topraktan üreten köylünün emeğini ucuzlatarak, vatandaşın cebinden tasarruf ederek azaltamazsanız. Adeta ateşten bir gömlek olan enflasyonu söndürmek için gıdanın temel kaynağı olan üreten köylülerin maddi ve manevi olarak yanında olmak gerekir. Bu noktada tarımdaki mevcut gidişin önlenmesi adına DEVA Partisi olarak çiftçilerin kullandığı mazotun ÖTV’sinin geri verilmesini, çiftçi borçlarının en az 2 yıl faizsiz ertelenmesini ve kullanılan gübre maaliyetlerinin yüzde 50’sinin de destek olarak geri verilmesini öneriyoruz.”