İlçe Seçim Kurulu netleştirdi: O isimlerin il yöneticiliği düştü

CHP İzmir 38. Olağan Kongresi’nin ardından iki ismin düştüğü il yönetim kurulu üyeleri Konak İlçe Seçim Kurulu’nun kararı ve mazbataların alınmasıyla netleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 03.08.55691 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.55691 18:20
ilksesgazetesi.com

Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirilen CHP İzmir 38. Olağan Kongresi’nin kentteki yankıları devam ediyor.

Liste krizinin kavgaya dönüştüğü kongrede CHP Konak İlçe eski Başkanı Şakir Başak ile göreve CHP Genel Merkezi tarafından atanan mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu başkanlık için yarışmıştı.

550 geçerli oyun kullanıldığı kongrede, Aslanoğlu sandıktan çıkan isim olurken atanarak geldiği görece delegenin oyuyla devam etmişti.

İKİ İSMİN DÜŞTÜĞÜ İDDİA EDİLMİŞTİ

Olaylı geçen kongrenin ardından, il yönetim kurulu üyelerinden iki kişinin yönetim kurulu üyeliğinin düşmesi gündeme gelmişti.

Kongrede Aslanoğlu’nun listesinde İl Asil Yönetim Kurulu Üyeleri listesinde yer alan Serdar Aktop  ve Cemal Hocaoğlu’nun yönetim kurulu üyeliklerinin düştükleri ifade edilmişti. Aktop’un üyeliğinin gereken süre içerisinde Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyeliği görevinden istifa etmediği olduğu belirtilirken Aktop’un daha sonra görevinden istifa ettiği söylenmişti.

İki ismin yönetim kurulu üyelikleri düşürülürken Aktop’un üyeliğe geri dönmek için Konak İlçe Seçim Kurulu’na itiraz ettiği ifade edilmişti.

YÖNETİM NETLEŞTİ

Öte yandan; dün Aslanoğlu ve il yönetim kurulu üyeleri Konak İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını alarak resmi olarak göreve başladılar.

Aktop ve Hocaoğlu, yönetimde yer almazken ilçe seçim kurulu kararıyla iki ismin yönetimde yer almayacağı kesinleşmiş oldu.

Aktop ve Hocaoğlu’nun yerine İl Yedek Yönetim Kurulu üyeleri arasından kadın kotasına uyulacak şekilde en çok oy alan Aslıhan Altan ve Gülsen Karataş Şişbacak il yönetim kurulu üyesi olarak göreve başladılar.

İşte netleşen CHP İzmir İl Yönetim Kurulu

Şenol Aslanoğlu

Özlem Ünsal

Arda Işık

Şule Kavak

Tevfik Türk

Abdurrahman Batihan

Adnan Alabay

Ahmet Doğukan Gül

Ali Bektaş

Ali Alan

Asena Karcıer

Aslıhan Altan

Baki Üküşçevik

Barış Özdemir

Cem Doğan

Ecem Kör

Emin Karameşe

Fikret Yıldız

Gülsen Karataş Şişbacak

Harun Eker

Haydar Göktepe

Hüseyin Duyan

İsmet Basmacı

Kemal Kaygül

Nur Okyay Öz

Orhan Polat

Özlem Eser

Sedef Ark

Sema Kayıran Çuhadaroğlu

Volkan Gürboğa

Zeki Çağın

Bu haber de ilginizi çekebilir: İnan’dan CHP’ye kurultay delegeleri çıkışı: Akraba listesi!