İYİ Parti’den bir kopuş daha!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamaları sonrasında parti içinde başlayan istifa tufanı büyürken bir istifa da İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi ve Yerel Yönetimler Komisyonu Başkan Yardımcısı Oktay Kırmızı’dan geldi. Kırmızı CHP’ye katılacağı mesajı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.55144 05:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.55144 05:16
ilksesgazetesi.com

TENZİLE AŞÇI

6’lı masanın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda masada başlayan uzlaşmazlık sonucunda masadan ayrılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yaptığı sert açıklamalar ve adaylık için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yaptığı çağrının yankıları devam ediyor. Akşener’in kamuoyunda büyük tepki toplayan açıklamalarının ardından İYİ Parti’de gerek tabandan gerekse milletvekili konumunda olan birçok isimden art arda istifa kararları gelirken bir istifa da İYİ Parti İzmir’den geldi. İYİ Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi ve Yerel Yönetimler Komisyonu Başkan Yardımcısı Oktay Kırmızı, görevinden istifa etti. Kırmızı, siyasi hayatına CHP’de devam etmek istediğini belirtti.

DAĞITAN DEĞİL BİRLEŞTİREN TARAF

Akşener’in açıklamalarına üstü kapalı olarak “masayı dağıtma” eleştirisi getiren Kırmızı, “İstifamı verdim. İYİ Partiyle olan yoluma noktayı koydum. Gerekçem ailemin aldığı bir karar. Biz kalabalık bir aileyiz. Ailemin aldığı karar beni yönlendirdi. Biz dağıtan tarafta olmak istemiyoruz. Birleştirici, bu süreci demokratik bir şekilde atlatacak tarafta olmaya karar verdim. Bu nedenle İYİ Parti’den istifa ettim” dedi.

CHP ROZETİ TAKACAK

Yakın zamanda CHP rozeti takacağı mesajını da veren Kırmızı, “CHP ile görüşmelere başladım. Büyük ihtimalle CHP’ye geçeceğim. Yoluma CHP ile devam etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.