Kınay'dan Dünya Gıda Günü mesajı: Kutlayamıyoruz!

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak “Kutlayamıyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 12:00

Dünya Gıda Günü, her yıl 16 Ekim’de, küresel gıda krizlerine, açlık sorununa ve herkes için sürdürülebilir ve erişilebilir gıda temin etmenin önemine dikkat çekiyor. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından 1945 yılında kurulan bu gün, aynı zamanda dünya çapında milyonlarca insanın güvenli ve besleyici gıdaya erişimde karşılaştığı zorlukları gündeme taşıyor. Gıda israfı, iklim değişikliği, tarımsal üretim zorlukları ve açlıkla mücadele gibi kritik meseleler bu günün odağını oluşturuyor. Dünya Gıda Günü, sadece farkındalık yaratmayı değil, aynı zamanda sürdürülebilir tarım, adil gıda dağıtımı ve küresel iş birliğini güçlendirme çağrısında bulunuyor. İzmir Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, 16 Ekim Dünya Gıda Günü’ne dikkat çekmek amacıyla sosyal medya hesabından “Bizler Dünya Gıda Günü’nü kutla(ya)mıyoruz!” mesajıyla paylaştı.

ÇOCUKLARIN YATAĞA AÇ GİRMEMESİ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kınay, “Bugün Dünya Gıda Günü. Ülkemizde ve dünyada toplumun büyük bir çoğunluğu açlık, yoksulluk içinde yaşamaya ve karnını doyurmaya çalışırken; Tarladan sofraya sağlıklı, güvenli gıdayı bizlere ulaştıran emekçiler emeğinin karşılığını alamazken; Denetimsizlik ve kontrolsüzlük ile yediklerimizin ne olduğunu bilemezken, gıda güvenliği yokken; Bizler Dünya Gıda Günü’nü kutla(ya)mıyoruz! Tüm vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşabildiği, hiçbir çocuğumuzun yatağa aç girmediği günler için mücadele ediyoruz” ifadelerine yer verdi.