Soyer, Cumhurbaşkanı kararına dava açtı

15 Ağustos'taki yangından etkilenen 375 hektarlık alanın orman sınırlarından çıkarılmasına karşı Cumhurbaşkanı Kararı’nın iptali için dava açtıklarını duyuran Soyer, “Orman alanlarını korumak, imara ve ranta açılmasını engellemek için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 13:17

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de 15 Ağustos’ta gerçekleşen büyük yangından etkilenen 375 hektarlık alanın orman sınırlarından çıkarılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı’nın iptali için dava açtıklarını duyurdu.

Bu alanın 20 yıl önce afetlere karşı koruma amaçlı orman vasfına alındığını ve İzmir’in çevresindeki Yeşil Kuşak'ın önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Soyer, “Bugün söz konusu alanın önemi unutulmuştur. Önce 2020 yılında İzmir’de yaşanan depremzedelere konut yapılacağı vaadiyle şimdi ise yanan alanların yanması fırsat bilinerek orman alanı yapılaşmaya açılmak istenmektedir. Anayasa Madde 169’un “Yanan ormanların yerinde yeni orman yetiştirilir, bu yerlerde başka çeşit tarım ve hayvancılık yapılamaz.” hükmüne rağmen Cumhurbaşkanı Kararının yanan orman alanını orman sınırları dışına çıkarması mümkün değildir. Takipçisi olacağız. Orman alanlarını korumak, imara ve ranta açılmasını engellemek için ne gerekiyorsa yapacağız. Davayı birlikte açtığımız kurumlar; Doğa Derneği, Doğal Hayatı Koruma Vakfı, Egeçep ve diğer dava arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.