Tüm Yerel Sen’den Erdağ: Sendikalara iletişim kanallarınızı açın

Yerel yöneticiler ile sendikalar arasında bir iletişim eksikliğinin olduğunu vurgulayan Erdağ, “Sendikalara iletişim kanallarınızı açın. Direkt eylem yapma peşinde değiliz” sözlerine dikkat çekti

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 14:04

Tüm Yerel Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Devrim Onur Erdağ, İLKSES TV ekranlarında yayınlanan ‘Erdal Erek ile Siyaset Kulisi’ programının konuğu oldu. Erdağ, sendikalar ve yerel yönetimler arasında yaşanan sorunlara dikkat çekerek, “Zor dönemlerden geçiyoruz. Ekonomik zorluklar var, ama bunların sorumlusu biz değiliz. Partiler bunun gereğini yapmalı. Biz sendikayız. Her zaman siyaset üstüyüz. Sendikalar ile iletişiminizi eksik etmeyin! Sendikalara iletişim kanallarınızı açın. Direkt eylem yapma peşinde değiliz” ifadelerine yer verdi. 

TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ

Belediyelerdeki Toplu İş Sözleşmelerindeki sorunlar ile ilgili konuşan Erdağ, “Bir seçim geçirdik. Bütün partiler karnesini önüne koydu. Cumhuriyet Halk Partisi birinci parti oldu. Önceki yıllarda alınmayan yerleri de aldı. Bizler ise sendika olarak siyaset üstüyüz. Memur emekçileri siyaset üstüdür. Enflasyon aldı başını gitti. Her geçen gün memur emekçisinin, emeklinin, işçinin maaşları eridi. Şu dönemde de belediye başkanlarını çok zorladılar. İller Bankası’ndan zaten gelen bir kesinti var. Burada cezalandırılacak olan da emekçiler değildir. Burada emekçiye bir bütçe ayarlaması yapılmalı. Diğer türlü emekçi sefalete sürüklenip gidiyor. Toplu İş Sözleşmesi’nde işçinin hakları gözetilmeli, vaatler yerine getirilmeli” dedi. 

BELEDİYELERİN KADRO SIKINTISI VAR

Erdağ, açıklamalarına şöyle devam etti: “Toplu İş Sözleşmesi’ne yönelik sadece İzmir’de değil, Türkiye’nin her yerinden benzer sıkıntılar yaşanıyor. Belediye başkanları bütçe sorunu yaşıyor. ‘Mutlu Konak’ diyorlar mesela. Ama Mutlu bir Konak’ta emekçinin de mutlu olması lazım. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun güzel çalışmaları var. Ama burada bazı rahatsızlıklar söz konusu. Biz kendisine iletiyoruz, çözüm noktasına gitmeye de hazırız. Çözeceğiz de inşallah. Belediyelerin kadro sıkıntısı var. Öncelikle bunun halledilmesi gerekiyor. Liyakatli, işi bilen kişilerin olması lazım. Türkiye’nin her yerinde bir çalıştay oluşturulmalı. Hem belediye yöneticilerinin hem de sendikaların da içerisinde olduğu bir çalıştay. Emekçi yerel yönetimlerin bel kemiğidir. Emekçi de bu çalıştaya dahil edilmeli.”

İLETİŞİM SORUNU YAŞANIYOR

“Sendikalarla işveren arasında bir iletişim sorunu yaşanıyor" diyen Erdağ, "Örneğin Manisa Büyükşehir Belediyesi. Manisa’da 70 yıl sonra yetki aldık. Toplu İş Sözleşmeleri kapsamında verilen vaatler var. Ve henüz o vaatlerin hiçbiri gerçekleşmedi. Bizim iletişim kanallarımız açık. ‘Eylem yapalım’ demiyoruz, tüm iletişim kanallarımızı zorluyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde hala yemek ücretleri verilmedi. ‘Çalışma yapılıyor’ denildi, peki bu çalışma daha ne zamana kadar sürecek? Biz hala iletişimden yanayız. Sürekli yapıcı yaklaşıyoruz. Sadece ücret sendikacılığı yapmıyoruz, genel bir sendikacılık yürütüyoruz” şeklinde konuştu. 

SENDİKALARA ÜYE OLUN, KORKMAYIN!

Erdağ, şunları söyleyerek açıklamalarını sonlandırdı: “Zor dönemlerden geçiyoruz. Ekonomik zorluklar var, ama bunların sorumlusu biz değiliz. Partiler bunun gereğini yapmalı. Biz sendikayız. Her zaman siyaset üstüyüz. Sendikalar ile iletişiminizi eksik etmeyin! Sendikalara iletişim kanallarınızı açın. Direkt eylem yapma peşinde değiliz. Ama iletişim ile çözemezsek eylemler ile çözmeye çalışacağız. Nerede mağdur olan bir emekçi varsa bize ulaşsın! Her zaman yanlarındayız. Sendikalara üye olun, korkmayın!”