2024 Golden Boy ödül töreni ne zaman? Golden Boy için nasıl oy kullanılır?

Yılın en iyi genç futbolcusunun seçildiği Golden Boy ödülü için finalistler belli oldu. Peki 2024 Golden Boy ödül töreni ne zaman, Golden Boy finalistleri kimler? Golden Boy için nasıl oy kullanırım?

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 12:26

Yılın en iyi genç futbolcusunun seçildiği Golden Boy ödülü yakında sahibini bulacak. Milli futbolcularımız Arda Güler ve Kenan Yıldız da finale kalmayı başaran isimler arasında yer alıyor. Toplamda 25 futbolcunun yer aldığı final listesinde, 20 kişi jüri tarafından seçilirken, 5 futbolcu ise etkinliğin ana sponsoru tarafından belirlendi. Arda Güler ve Kenan Yıldız, jüri tarafından seçilen 20 kişilik grupta yer alıyor. Sponsor tarafından belirlenen oyuncular arasında ise Wilson Odebert, Andreas Schelderup, Endrick, Ben Seghir ve Samuel Mbangula gibi isimler bulunuyor. Peki 2024 Golden Boy ödül töreni ne zaman? Golden Boy finalistleri kimler?

2024 GOLDEN BOY ÖDÜL TÖRENİ NE ZAMAN?

İtalya'nın başlıca spor gazeteleri arasında yer alan Tuttosport'un 2003 yılından bu yana organize ettiği Golden Boy ödülü için finale kalan isimler açıklandı.

Bu yıl finale kalan 25 genç futbolcu arasında Arda Güler ve Kenan Yıldız da yer alıyor. Kazanan isim, Aralık ayında yapılacak olan ödül töreninde duyurulacak. Ödül töreninin kesin tarihi ise henüz açıklanmadı.

2024 GOLDEN BOY FİNALİSTLERİ

Lamina Yamal - Barcelona

Joao Neves - PSG

Warren ZAire-Emery - PSG

Alejandro Garnacho - Manchester United

Pau Cubarsi - Barcelona

Savio - Manchester City

Rico Lewis - Manchester City

Aleksandar Pavlovic - Bayern Münih

Kobbie Mainoo - Manchester United

Jorrel Hato - Ajax

Leny Yoro - Manchester United

Jamie Bynoe-Gittens - Borussia Dortmund

Kenan Yıldız - Juventus

Cristhian Mosquera - Valencia

Adam Wharton - Crystal Palace

Arda Güler - Real Madrid

Mathys Tel - Bayern Münih

Desire Doue - PSG

Oscar Gloukh - Salzburg

Samuel Omorodion - Porto

Wilson Odobert - Tottenham

Andreas Schjelderup - Benfica

Endrick - Real Madrid

Eliesse Ben Seghir - Monaco

Samuel Mbangula – Juventus

GOLDEN BOY İÇİN NASIL OY KULLANILIR?

Golden Boy ödülleri için, final aşamasına gelmeden önce tüm kullanıcılar oy kullanma imkanına sahip oluyor. Ancak birincilik ödülü, 50 uluslararası gazetecinin oylamasıyla belirlenecek. Her gazeteci, toplamda 5 futbolcuya oy verebilir. İlk sırada seçilen futbolcu 10 puan, ikinci sıradaki 7 puan, üçüncü sıradaki 5 puan, dördüncü sıradaki 3 puan ve beşinci sıradaki futbolcu ise 1 puan alacak. En yüksek puanı toplayan oyuncu, Golden Boy ödülünü kazanmış olacak.