2024 Paris Olimpiyatları: Mete Gazoz ne zaman yarışacak?

2024 Paris Olimpiyatları'nda, Fransa'nın Paris şehrindeki Invalides bölgesinde klasik yay okçuluğu için bireysel sıralama atışları tamamlandı. Bu atışlarla birlikte, Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış'ın sıralama sonuçları belirlendi. Mete Gazoz'un yarışma zamanı ve Olimpiyatların yayınlanacağı kanal hakkında bilgiler ise merak ediliyor. Peki, Mete Gazoz ne zaman yarışacak? Detaylar burada...

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 13:51

Paris 2024 Olimpiyatları'nın okçuluk bölümünde, dün gerçekleştirilen sıralama atışlarının ardından, erkekler kategorisinde dünya ve olimpiyat şampiyonu olan milli okçumuz Mete Gazoz 676 puanla 8. sırada kendine yer buldu. Ulaş Berkim Tümer 10. sırada, Muhammed Abdullah Yıldırmış ise 58. sırada yer aldı. Mete Gazoz'un yarışacağı gün ise kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Peki, Mete Gazoz ne zaman yarışacak?

,

2024 PARİS OLİMPİYATLARI’NDA METE GAZOZ NE ZAMAN YARIŞACAK?

Türkiye’nin okçuluk tarihindeki ilk Olimpiyat altın madalyasını kazanan Mete Gazoz'un da yer aldığı Türkiye Okçuluk Milli Takımı, 29 Temmuz Pazartesi günü madalya mücadelesine çıkacak.

Mete Gazoz, 4 Ağustos'ta bireysel erkekler kategorisinde şampiyonluk unvanını savunacak. Tokyo 2020’de bu başarıyı elde eden Gazoz, aynı zamanda Paris’teki açılış töreninde Türkiye’nin bayrağını taşıyacak iki sporcu arasında yer alacak.

Eşit puanı paylaşan Ulaş Berkim Tümer, Meksikalı Carlos Rojas ile karşılaşırken, 640 puanla 58. sırada bulunan Muhammed Abdullah Yıldırmış ise ABD'li Brady Ellison ile son 16 turuna yükselmek için yarışacak.

Milli okçumuz Elif Berra Gökkır, sıralama turlarında 671 puanla hem kişisel hem de Türkiye’nin kadın okçuluk tarihindeki en yüksek derecesini elde ederek 5. sırada yer aldı. Gökkır, 32. turda Malezyalı Nurul Azreena Mohamad Fazıl ile karşılaşacak.

Ayrıca, Klasik Yay Erkek Takımı, 1992 puanla takım sıralamasında 6. sırada bulunuyor. Elif Berra Gökkır ve Mete Gazoz’dan oluşan Klasik Yay Karışık Takımı ise 1347 puanla 6. sırada yer alıyor.