2024 TFF başkanlık seçimi ne zaman yapılacak? TFF Başkan adayları kimler?

Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimi için geri sayım başladı. Futbol tutkunları, TFF başkanlık seçim tarihini ve başkan adaylarını yakından izliyor. Servet Yardımcı gibi öne çıkan adaylar arasında, adaylık başvurusunu teslim ederek resmiyet kazandıran isimler bulunuyor. TFF Başkanlık seçimi, Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yapılacak. Şu anda gözler, mevcut başkan Mehmet Büyükekşi'nin üzerinde odaklanmış durumda. Peki, 2024 TFF başkanlık seçimi ne zaman yapılacak? TFF Başkan adayları kimler? İşte, seçimlere dair detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 14:01

Futbol dünyası için heyecan dorukta. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, futbol gündemini sarsan olayların ardından olağanüstü seçim kararı aldı. Bu kararla birlikte Türkiye Futbol Federasyonu, yeni başkanını belirlemek için çalışmalara başladı. TFF'de seçimli genel kurul kararının alınmasının ardından başkanlık için aday olan isimler, adaylık süreçlerini resmen başlattı. Peki, 2024 TFF başkanlık seçimi ne zaman yapılacak? TFF Başkan adayları kimler?

2024 TFF başkanlık seçimi ne zaman yapılacak?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Nisan ayında yaptığı açıklamada, TFF Olağan Genel Kurul toplantısının 31 Temmuz tarihine kadar yapılması gerektiğini belirtmişti. Ancak Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024 Finallerine katılma başarısı ve turnuvanın tarihleri dikkate alınarak, seçimli genel kurulun 18 Temmuz 2024 tarihinde yapılmasına karar verildiği duyuruldu. Dolayısıyla TFF Başkanlık seçimi, 18 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirilecek.

TFF Başkan adayları kimler?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Adayı Servet Yardımcı, adaylık başvuru dosyasını başarıyla teslim etti. Öte yandan, eski Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da benzer şekilde aday olduğunu duyurmuştu. Diğer bir aday Tolga Gani Zengin ise Servet Yardımcı lehine çekilme kararı aldığını açıkladı.

TFF Başkanlık için resmi adaylar arasında Servet Yardımcı, mevcut başkan Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu yer alıyor. Öte yandan, İsmail Uyanık ve Ardal Akış adaylıklarını resmi olarak açıklamış değiller.