A Milli Takım Euro 2024 macerasını tamamladı ve yurda döndü

Almanya'da düzenlenen EURO 2024'te çeyrek finalde elenen A Milli Takım, Türkiye'ye döndü. Uğurcan Çakır ve Cenk Tosun, turnuva hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 10:35

A Milli Takım, Türk Hava Yolları'na (THY) ait özel uçakla Almanya'nın Hannover kentinden İstanbul Havalimanı'na döndü.

Milli kaleci Uğurcan Çakır, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Finalde olmayı çok isterdik. Ancak bizim için güzel bir turnuva geçti. Bir nebze olsun ülkemizi mutlu ettiysek ne mutlu bize. İleriye dönük olarak bu deneyimlerden dersler çıkarıp daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz." dedi.

Milli takımın genç ve yetenekli futbolcularından oluşan bir kadroya sahip olduğunu vurgulayan deneyimli kaleci, "Taktiksel olarak ve saha içinde gösterdiğimiz ruh açısından turnuva boyunca iyi işler yaptık. Teknik direktörümüzün planları da başarılıydı. Gelecekte daha büyük başarılara imza atmayı umuyoruz." şeklinde konuştu.

Cenk Tosun: Talihsiz yenilgi

Milli futbolcu Cenk Tosun, duygularını şu sözlerle ifade etti: "Çok mutlu ve gururluyuz. Takım olarak birlik ve beraberlik açısından üst düzeydeydik. Çok güzel bir turnuva geçirdiğimizi düşünüyorum. Gönüllerde tabii ki final oynamak vardı. Biz de kendimizi öyle ayarlamıştık ve gücümüz vardı. Maalesef Hollanda maçında talihsiz bir yenilgi aldık. Ancak tüm ülkeyi sevince boğduğumuz için çok mutluyuz. Türk olduğumuz için gururluyuz, ne mutlu Türküm diyene. Bu dünyada Türk olmak zordur. Sadece bir ülkeye karşı değil, tüm dünyaya karşı savaşmak zorunda kalıyorsunuz. Ancak herkesi sevince boğduğumuz ve gençlere umut olduğumuz için mutluyuz."

Türkiye'nin genç ve yetenekli bir jenerasyona sahip olduğunu vurgulayan milli futbolcu, geleceğe yönelik umutlu bir mesaj verdi: "İnşallah 2026 Dünya Kupası elemelerini başarılı bir şekilde geçirip o turnuvada da yer almak istiyoruz. Burada gösterdiğimiz performans sadece bir fragman niteliğindeydi, umarım genç oyuncularımız 2026'da daha büyük işler başarır."