Arda Albayrak: Her zaman daha iyisini istiyorum

IWBF (Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu) Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan U23 Tekerlekli Sandalye Milli Takımımızın basketbolcusu Arda Albayrak, bireysel ve takım çalışmalarına önem vererek her zaman daha iyi seviyeye ulaşacağını belirtti

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 10:49

U23 Tekerlekli Sandalye Milli Takımımız, İspanya’nın ev sahipliğinde gerçekleşen IWBF Avrupa Şampiyonası'nın üçüncülük maçında İtalya’yı 67-56’lık skorla mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu. Ay-yıldızlılarımızda kaptan Arda Albayrak, organizasyonun en iyi beşinde yer aldı. İzmir Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün sporcusu Albayrak, turnuvayı değerlendirirken sandalye basketboluna dair önemli mesajlar verdi. İzmir’in gururu genç basketbolcu hedeflerini gazetemize anlattı.

Avrupa Şampiyonasında bronz madalyanın sahibi oldunuz. Duygu ve düşüncelerini bizimle paylaşır mısın?

Genç milli takım olarak Avrupa Şampiyonasında başarı elde etmek bizim için gerçekten inanılmaz ve heyecan verici bir duygu olduğunu söyleyebilirim. Ülkemizi her zaman kürsüde en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Gurur verici duygular içerisindeydim… Milli marşımız okunduğunda, ay yıldızlı bayrağımız dalgalandığında kendimi daha özgür, mutlu ve coşkulu hissediyorum.

BENİ GURURLANDIRIYOR

Organizasyonun en iyi beşine seçildin. Bireysel performansın ve takım performansın için neler söylemek istersin?

Sürekli antrenman yaparak kendimi geliştiriyorum. Bireysel çalışmalarıma önem veriyorum. Her zaman daha iyisini isteyen birisiyim… Doğru yaptığım iyi işlerin sonucunda en iyi beş ödülünü aldım. Turnuvanın en iyi beşinde yer almak beni gururlandırıyor. Takım olarak yeni bir jenerasyonuz… Yeni bir jenerasyon olmamıza rağmen kabuk değişimini iyi atlattık. Takım içerisinde birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek uyum sürecimizi hızlı tamamladığımızı düşünüyorum. Bunların sonucunda turnuvayı başarılı bir şekilde tamamlayıp başarılı olduk. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Avrupa'da ve Süper Lig'de nasıl bir sezonu geride bıraktın? Gelecek sezon için düşüncelerini merak ediyoruz?

İzmir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü olarak Süper Lig’i 6. sırada tamamladık. Avrupa’da  EuroCup- 3 final etabında 2. olarak tamamladık. EuroCup- 3’te All-Star’a seçildim. Gelecek sezon için daha büyük hedefler ile ilerlemeye devam etmek istiyorum. 2024-2025 sezonunda sahada elimden gelen en iyi performansı sergileyeceğim.

KAPSAMLI BİR ÇALIŞMA YAPILMASI GEREKİYOR

Kariyer hedef ve planlarında neler var?

Kariyer ve hedef planlarımda her zaman en iyi şekilde ve en iyi seviyede basketbol oynamak var. Her zaman daha iyisini istiyorum…Tekerlekli Sandalye Basketbol ülkemizde halen yeteri kadar bilinmediğini düşünüyorum. Bunun için daha büyük ve kapsamlı bir çalışma yapılması gerektiğini düşünüyorum. Umarım ilerleyen yıllardan ligimizin marka değeri daha iyi seviyelere gelir.

Tekerlekli sandalye basketbolunu sevdirmek için dezavantajlı bireylere öneri ve tavsiyelerin neler?

Engelli arkadaşlarımız için bir sürü spor branşı var. Bu sadece tekerlekli sandalye basketbolunu kapsamıyor. Hangi spor branşı bireyin engeline daha uygun ve o işi severek yapacaksa onu tercih etmesini isterim. Bana göre engelliler için özgürleşme, sosyalleşme ve kendini tanımak adına spor büyük rol oynuyor. Spor sayesinde dezavantajlı bireylerin özgüveni artıyor ve toplumda kendini daha iyi ifade ediyor. Sandalye basketbolunu herkese öneriyorum. Destekleriniz için size ve İLKSES Gazetesine teşekkür ediyorum.