Başkan Cemil Tugay’dan Karşıyaka’ya stat müjdesi!

İzmir Spor Zirvesi’nin basın toplantısında açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka Stadyumu’nun yapımında bazı teknik sorunların olduğunu, bu sorunların çözülerek stadyumun yapılacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2024 18:38
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 18:38

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısında Başkan Tugay, stat ve tesisleşme konularına dair açıklamalarda bulunurken İzmir’in uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapacağını söyledi. Başkan Tugay, Karşıyaka Stadı’nın yapım inşası ne oldu? Sorumuzu yanıtlarken Karşıyakalılara müjdeli haberi verdi.

KARŞIYAKA STADI’NDA TEKNİK SORUNLAR VAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Stadyumu gibi 4 veya 5 stadyum yapabilecek gücü olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay," Gençlik ve Spor Bakanlığı'na tahsis edilmiş olan o alan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin değil. Bunun gerçekleşmesi için yazılı bir başvuru oldu. Sözlü olarak da dile getirdik. Bakanlıktan olumsuz görüş yok. Ondan sonra hali hazırda yapılmış bir proje var. Uygulama projesini bizzat kendim Karşıyaka Belediyesi'nde başkanlık dönemimde yaptım. Ben kendi çabalarımla yaptırdım. Her şey hazır. Bu sorun çok büyük gibi konuşuluyor. İBB bunun gibi 4-5 tane stadı yapma gücündedir. Sadaece bazı teknik sorunlar var. Bütün teknik sorunları aşarak Karşıyaka Stadı'nın yapımını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

BALKAN ÜLKELERİ İLE ORTAK ORGANİZASYON

Balkan ülkeleri ile ortak spor organizasyonlarına imza atacaklarını söyleyen Başkan Cemil Tugay,” Salonlarımız ve statlarımız maalesef yeterli kapasite ve donanımda değil... İzmir Spor Zirvesi'nde hangi spor dallarının ön plana çıkması gerektiği tartışılacak. Balkan ülkeleri ile birlikte ortak iş birliği sayesinde spor organizasyonları gerçekleştireceğiz. Bu basketbolda olabilir, futbol da olabilir veya başka spor branşlarında ortak turnuva yapabiliriz. Belirli bir hazırlıktan sonra 2 yıl içerisinde uluslararası organizasyonlar olabilir” şeklinde konuştu.