Brighton’un kadrosuna katmak istediği Ferdi Kadıoğlu kimdir? Ferdi Kadıoğlu hangi takımda?

EURO 2024’te A Milli Futbol Takımı üstün bir performans sergileyerek çeyrek finale kadar yükseldi. Milli takımın başarısı uluslararası basında bile yankı uyandırdı. Futbolcularımız üstün yeteneklerini herkese göstererek kendilerini kanıtladı ve birçok takımın da dikkatini çekmeyi başardı. Bu isimlerden biri de başarılı futbolcu Ferdi Kadıoğlu oldu. Brighton, takımına katmak üzere Ferdi Kadıoğlu’nun durumunu sordu. Peki Ferdi Kadıoğlu kimdir? Ferdi Kadıoğlu hangi takımda?

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2024 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2024 16:02

EURO 2024 Avrupa Şampiyonası’nda gösterdiği performansla adından söz ettiren futbolcular arasında Ferdi Kadıoğlu yer alıyor. Öyle ki Kadıoğlu, A Milli Takım formasıyla en fazla ikili mücadele kazanan, en fazla top kapan, en çok sahipsiz top kazanan ve en fazla şut pası veren isim oldu. Bu da arama motorlarında “Ferdi Kadıoğlu kimdir? Ferdi Kadıoğlu hangi takımda?” şeklinde soruların araştırılmasına neden oldu. Tüm bu soruların yanıtları haberimizde…

FERDİ KADIOĞLU KİMDİR?

Ferdi Erenay Kadıoğlu 7 Ekim 1999’da Arnhem’de dünyaya gelmiş, Hollanda'da yetişmiş Türk futbolcusudur ve Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de forma giymektedir.

14 Temmuz 2018'de, Hollanda'nın NEC Nijmegen takımından 1.40M€ transfer ücreti ile Fenerbahçe'ye katıldı. Fenerbahçe'ye transfer olduktan sonra, U21 takımında forma giymeye başladı ve burada toplam 10 maçta görev aldı. 20 Aralık 2018'de Giresunspor ile oynanan Türkiye Kupası maçının 77. dakikasında Mehmet Ekici'nin yerine oyuna dahil olarak Fenerbahçe A takımıyla ilk resmi maçına çıktı.

2019-20 sezonunda Ersun Yanal'ın teknik direktörlüğe gelmesiyle birlikte kadroda daha fazla yer almaya başladı.

19 Ağustos 2019'da Gazişehir ile oynanan birinci hafta maçının 77. dakikasında sakatlanan Victor Moses'ın yerine oyuna giren Ferdi, 88. dakikada takımının 5. golünü attı ve Fenerbahçe formasıyla ilk golünü kaydetmiş oldu. Fenerbahçe, maçı 5-1 kazandı.

24 Ağustos 2019'da İstanbul Başakşehir ile oynanan maçın 55. dakikasında Garry Rodrigues'in yerine oyuna dahil olan Ferdi, 90+3. dakikada Nebil Dirar'a asist yaparak Fenerbahçe formasıyla ilk asistini gerçekleştirdi. Fenerbahçe bu son dakika golüyle maçı 2-1 kazanarak 3 puanı aldı.

1.5 AY SAHADAN UZAK KALDI

24 Şubat 2022'de Slavia Praha ile oynanan UEFA Konferans Ligi maçında bacağına aldığı darbe sonucunda sakatlanarak 28. dakikada oyundan çıktı. Sağ rektus femoris kası ve tendonunda kanama ve 2. derece zorlanma teşhisi konan Ferdi'nin yaklaşık 1.5 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Vitor Pereira'nın gelişiyle birlikte 3-5-2 sisteminde kanat bek pozisyonunda görev alan Ferdi, savunma yönünü geliştirerek performansıyla beğeni topladı. Ferdi Kadıoğlu, Hollanda, Kanada ve Türkiye milli takımlarından davet aldı ve Türkiye'yi tercih etti. Vitor Pereira'nın ayrılmasının ardından İsmail Kartal'ın teknik direktörlüğe gelmesiyle Fenerbahçe yükselişe geçti ve Ferdi Kadıoğlu'nun bu başarıda önemli bir rolü oldu. Sezonu Süper Lig'de 28 maçta 2 gol ve 1 asistle, Avrupa Kupalarında 7 maçta 1 gol ve 3 asistle, Türkiye Kupasında ise 1 maçta tamamladı. Toplamda 38 maçta 3 gol ve 3 asist yaparak, 6 sarı kart gördü.

Yeni sezonda Fenerbahçe'de Portekizli ünlü teknik direktör Jorge Jesus ile anlaşan Ferdi Kadıoğlu, kanat bek pozisyonunda oynatıldı ve takım kaptanlarından biri oldu. Jorge Jesus yönetiminde de ilk tercih olarak sıkça forma giydi. Yeni sezonda ilk golünü Süper Lig'de Kayserispor'a karşı uzaktan şık bir vuruşla kaydetti.

TÜRKİYE MİLLİ FUTBOL TAKIMINI TERCİH ETTİ

Kadıoğlu, Hollanda, Kanada ve Türkiye pasaportlarına sahiptir ve genç milli takımlarda Hollanda'yı temsil etmiştir.

19 Ağustos 2020'de Hollanda U-21 milli takımına çağrılan Kadıoğlu, üç gün sonra Türkiye'den de davet aldı. Bunun üzerine Hollanda, milli takım seçimi yapmadan önce Kadıoğlu ile görüşmesi için Erwin van de Looi'yi görevlendirdi ve onay verirse Hollanda milli takımına davet edebileceklerini belirtti. Aynı gün Kanada milli takımı da sözlü olarak Kadıoğlu'na davet gönderdi. Ferdi Kadıoğlu, 3 Ocak 2022'de Hamit Altıntop'u arayarak Türkiye milli futbol takımını seçtiğini açıkladı ve bu karar Fenerbahçe tarafından resmî olarak duyuruldu.

A milli takım formasıyla ilk maçına 4 Haziran 2022'de Faroe Adaları'na karşı oynanan UEFA Uluslar C Ligi karşılaşmasında çıktı.