Bundesliga'da yeni bir başlangıç: Genç yetenek Can Uzun, Eintracht Frankfurt'a transfer oldu

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Eintracht Frankfurt, milli oyuncu Can Uzun'u kadrosuna kattı

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 16:35

Milli futbolcu Can Uzun, Almanya Bundesliga ekibi Eintracht Frankfurt'a transfer oldu. Eintracht Frankfurt Kulübü, Nürnberg'den transfer ettikleri 18 yaşındaki oyuncuyla 2028-2029 sezonu sonuna kadar sözleşme imzaladıklarını duyurdu. Geçen sezon Nürnberg formasıyla çıktığı 32 maçta 19 gol atan Can Uzun, genç yaşına rağmen dikkat çeken performansıyla ön plana çıkmıştı.

EURO 2024 KADROSUNA ALINMAMIŞTI

Can Uzun, A Milli Futbol Takımı'nda da adından söz ettirmiş ve 2024 Avrupa Şampiyonası için geniş aday kadroda yer almıştı. Ancak turnuva öncesinde açıklanan son 26 kişilik kadroya dahil edilmemişti. Bu durum karşısında duyduğu hayal kırıklığını dile getiren genç oyuncu, milli formayı giyme fırsatını yakalamış ve 22 Mart'ta Macaristan ile oynanan hazırlık maçında A Milli Takım'daki ilk maçına çıkmıştı.

CAN UZUN KİMDİR?

Can Yılmaz Uzun, Türk milli futbolcu olarak bilinir. Almanya doğumlu olan Uzun, günümüzde FC Nürnberg forması giymekte ve orta saha pozisyonunda görev yapmaktadır. Genç yaşına rağmen Türkiye'nin U18 ve U17 milli takımlarında forma şansı bulan Uzun, futbol kariyerine Almanya'da başlamıştır.

Uzun'un futbol kariyerindeki çıkışı, Regionalliga Bayern'de FC Nürnberg II formasıyla gösterdiği performansla dikkat çekti. Nisan 2023'te FC Nürnberg II'ye yükselen Uzun, Mayıs 2023'te ise FC Nürnberg'in A takım kadrosuna dahil edildi. 2. Bundesliga'da üç maçta forma giyen genç oyuncu, 2023-24 DFB-Pokal turnuvasında da adından söz ettirdi. Özellikle turnuvanın ilk turunda FC Oberneuland'a karşı attığı üç gol, Nürnberg'ün net bir şekilde galip gelmesinde önemli rol oynadı.

Rize kökenli olan Uzun, Almanya'da doğmuş olmasına rağmen Türk milli takımlarında görev alarak ülkesini uluslararası arenada temsil etmektedir.