Crossfit sporuna ilgi artıyor

İzmir EXPO Sport Fuarında crossfit yarışmasında mücadele eden sporcu Yücel Serbest, crossfit sporunun her geçen gün geliştiğini belirterek bu spora olan ilginin arttığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 11:25

Spor dünyasını bir araya getiren İzmir Expo Sport, Türkiye'nin en kapsamlı spor etkinliklerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Ulusal ve uluslararası crossfit sporcularının katılım gösterdiği fuarda yarışmalar büyük heyecan sahne oldu. Sporcu ve antrenör Yücel Serbest, crossfit sporunun ülkemizdeki gelişimini anlatırken sedanter bireylere önemli tavsiyelerde bulundu.

ORGANİZASYON KEYİFLİ

İzmir EXPO Sport Fuarının verimli geçtiğini belirten Yücel Serbest, ”EXPO Sport Fuarı çok keyifli, güzel geçti. Hyrox’un simülasyonunu gerçekleştirdik. Geçen yılki organizasyonuna göre bu yıl bizim crosfitt sporundaki bölgeye daha fazla bir alan ayrılmış. Yarışmada koşu bölümünde çok zorlanmadım. Hyrox’un önceliği koşu olduğu yaklaşık 4 km koşuyoruz. Aeorobik kapasitesi ve koşusu iyi olanın yarışta başarılı olduğunu düşünüyorum. Birbirinden değerli yarışmacılar ve katılımcılar ile organizasyon güzel bir şekilde sona erdi” dedi.

CROSSFİT GELİŞİYOR

Crossfit sporunun ülkemizde her geçen gün ilerlediğini söyleyen Serbest,” Yaklaşık 2014 yılından itibaren crossfit ile ilgileniyorum. Son dönemlerde fitness sporuna göre crossfit biraz daha dikkat ve ilgi çekmeye başladı. Salonlar açıldıkça, medyada ve sosyal medyada daha iyi tanıtımlar yapıldıkça bu spor yaygınlaşmaya başladı. Ülkemizde her geçen gün crossfit sporuna ilgi artıyor. Daha önceden yılda bir veya iki kez yarışma olurdu. Şimdi ise sürekli yarışma ve organizasyonlar düzenleniyor. Bu branşın geliştiğini düşünüyorum. Umarım ilerleyen dönemlerde crossfit daha iyi seviyelere gelir” diye konuştu. 

SEDANTER BİREYLERE TAVSİYE EDERİM

Crossfit sporunu sedanter bireylere tavsiye eden Yücel Serbest, ”Crossfit yaş ve cinsiyet olarak bir ayrımı yok. Hayatın boyunca spor yapmasan bile başlangıç sporu olarak da tavsiye edebilirim. Tabi ki daha önceden spor altyapısı olan cimnastik ve yüzme gibi branşlarda spor yapanlar daha başarılı olabilir. Hiç altyapısı olmayanlar da başlayabilir. Antrenör eşliğinde planlı ve programlı çalışıldığında daha verimli olur. Yüksek nabzın olduğu crosfit sporunda bazen sınırları zorlayabiliyorsunuz. Sedanter bireylere ve daha önce hiç spor yapmayanlara da tavsiye ediyorum. Aynı zamanda Sportiva’da ve Crossfit Alsancak'ta eğitmenlik yapıyorum. Öncelikle salona ilk gelen kişilere özel antrenman programı çıkarıyoruz. Belirli bir seviyeye ulaştıktan sonra grup derslerine katılmalarını sağlıyoruz. Antrenör eşliğinde olduğu için çalışmalarız hep keyifli geçiyor” şeklinde konuştu.

EN ÜST SEVİYEYE GELMEK İSTİYORUM

Sporculuk ve antrenörlük kariyerinde en üst seviyeye gelmek istediğini belirten Serbest,” Her hareketin bir dozu ve şiddeti var. Seviyelere göre ayırarak zaman içerisinde gelişimini yakından takip ediyoruz. Acele etmediği sürece ve antrenörü dinlediği sürece her sporcu bu sporu uzun süre yapabilir. Fiziksel olarak kendisini geliştirebilir. Önümüzdeki ay 4-6 Ekim arasında Kıbrıs’ta yarışmam olacak. Bu yarışmada uluslararası sporcular da yer alacak. 9-10 Kasım tarihlerinde İstanbul’daki yarışmada üst sıralarda yer almak istiyorum. Bu sporda gelebildiğim en üst seviyeye gelerek zirveye çıkmayı hedefliyorum. Hem antrenörlük hem de sporculuk ikisi birlikte zor olsa da formumu her zaman korumak istiyorum. Elimden geldiğince eğitmenlik kısmında yeni sporcular yetiştirmeyi sporculukta sahada en iyi performansı sergilemek istiyorum” ifadelerini kullandı.