Derbi öncesi Galatasaray UEFA'ya başvurdu

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi sarı-kırmızılı yönetimin derbide çıkması muhtemel olaylardan dolayı UEFA'dan gözlemci istediği iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 15:32

Fotospor'un haberine göre; Galatasaray yönetimi, Fenerbahçe derbisinde çıkması muhtemel olaylar karşısında UEFA'dan gözlemci talebinde bulundu.

Sarı-kırmızılı yönetim, geçen sezon Fenerbahçeli yöneticilerin galip geldikleri maçın ardından RAMS Park'a saldırı düzenlediğini iddia etmişti.

Haberin devamında Galatasaray'ın derbide kendilerine karşı nasıl bir tavır takınacaklarını bilmedikleri için tedirgin olduklarını bir yazı ile UEFA'ya ilettiği yazıldı.

Can güvenliği

Geçen sezon oynanan derbi sonrası yaşanan olaylarla ilgili Fenerbahçeli yöneticiler ve futbolcular aleyhine yapılan suç duyuruları ve savcıların açmış olduğu dava dosyalarının örnekleri UEFA'ya gönderildi.

Belgede ise Galatasaray'ın ''Fenerbahçe stadında can güvenliğimizden şüphe ediyoruz.'' ifadesini kullandığı iddia edildi.

Ayrıca Fenerbahçe temsilcisinin Galatasaray yöneticisinin serzenişlerine karşılık "deplasmanda nasıl ağırlandıysak, aynı şekilde ağırlanacaklar" şeklinde cevap verdiği belirtildi.