Dünya futbol tarihinin en pahalı üçüncü transferi: Moises Caicedo kimdir? Moises Caicedo ne kadar maaş alıyor?

Premier League'in iddialı takımlarından Chelsea'nin kadrosunda yer alan Ekvadorlu milli futbolcu Moises Caicedo, orta saha pozisyonunda kritik bir rol üstleniyor. Peki Moises Caicedo ne kadar maaş alıyor? İşte cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2024 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2024 16:27

Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin kadrosuna rekor bedelle dahil ettiği Ekvadorlu Moises Caicedo'nun kazancı merak edilerek araştırılıyor. Peki Moises Caicedo ne kadar maaş alıyor? Detaylar haberimizde…

MOİSES CAİCEDO KİMDİR?

Premier Lig'in parlayan yıldızı Moises Caicedo'nun hikayesi, futbolun büyülü dünyasına ışık tutuyor. Ekvador'un 2 Kasım 2001'de doğan yetenekli orta saha oyuncusu, şimdilerde Premier Lig devi Chelsea'nin formasını gururla taşıyor.

Moises Caicedo'nun serüveni, doğduğu topraklardan Premier Lig'in zirvesine uzanıyor. Futbola olan tutkusu, Independiente del Valle altyapısında yeşerdi ve 2018'de A takıma yükseldi. Burada gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Caicedo, 2020'de Brighton & Hove Albion'a transfer oldu.

Brighton'da geçirdiği ilk sezonunda 13 maçta forma şansı bulan genç yetenek, 2021-22 sezonunda ise göz kamaştıran bir performans sergiledi. 43 maçta forma giyen Caicedo, 1 gol atıp 1 asist yaparak adından söz ettirdi.

Aynı zamanda Ekvador Milli Takımı'nın değişmez bir parçası olan Caicedo, 2020'de A millî takıma çağrılarak 32 kez milli formayı sırtına geçirdi.

Defansif orta saha oyuncusu olarak bilinen Caicedo, fiziksel üstünlüğü ve mücadeleci oyun tarzıyla dikkat çekiyor. Topa hakimiyeti ve pas oyunundaki becerisiyle takımına katkı sağlarken, uzun mesafeli şutlarıyla da rakip kaleleri tehdit ediyor.

Chelsea forması altında kariyerini sürdüren ve gelecek vadeden bir yetenek olarak değerlendirilen Caicedo, büyük kulüplerin dikkatini çekmeye devam ediyor.

MOİSES CAİCEDO KAÇ MİLYON EURO?

Brighton'dan Chelsea'ye rekor bir transfer ücreti karşılığında geçen Moises Caicedo, İngiltere tarihinde bir çığır açtı. Caicedo'nun 115 milyon sterlinlik (146 milyon dolar) transferi, İngiltere futbol tarihindeki en pahalı üçüncü anlaşma olarak kayıtlara geçti, Neymar ve Kylian Mbappe'nin ardından dünya futbol tarihindeki en yüksek üçüncü transfer oldu.

ESPN'in kaynaklara dayandırdığı bilgilere göre; Chelsea, Caicedo için ilk etapta 100 milyon sterlinlik garantili bir ödeme ve 15 milyon sterlinlik bonuslar içeren bir anlaşma üzerinde anlaştı. Bonusların yaklaşık yarısının kolayca elde edilebileceği, diğer yarısının ise oldukça zor maddeler olduğu belirtiliyor.

Sportif direktörler Laurence Stewart ve Paul Winstanley ise, "Moises, geçtiğimiz 18 ay boyunca Avrupa futbolunda göze çarpan bir oyuncu olduğunu kanıtladı ve onu Mauricio Pochettino'nun kadrosuna katmaktan büyük heyecan duyuyoruz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

MOİSES CAİCEDO NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Moises Caicedo'un yıllık maaşı, tamı tamına 10 milyon 556 bin euro olarak belirlendi.