Fenerbahçe'nin stat ismi değişiyor mu? Rekor paraya yeni isim…

Fenerbahçe’nin, Ülker ile olan isim sponsorluğu anlaşmasının 2025'te sona erecek olmasıyla birlikte bu soru gündemde yerini aldı. Peki, Fenerbahçe'nin stat ismi değişiyor mu?

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 12:22

Sarı-lacivertlilerin yuvası yeni bir sponsor ile mi anlaşıyor? Ülker sponsorluğunun 2025’te sona ermesiyle birlikte Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun ismi değişecek mi? sorusu gündeme geldi. Fenerbahçe'nin yeni stat sponsoru kim olacak ve stadyumun yeni adı ne olacak?

FENERBAHÇE'NİN STAT İSMİ DEĞİŞİYOR MU?

Sözcü'nün haberine göre; Fenerbahçe, Başkan Ali Koç liderliğindeki ekonomik atılımlarına bir yenisini seçmek için hazırlıklara başladı. Sarı-lacivertli ekip, Şükrü Saracoğlu Stadyumu'na yeni bir sponsor bulmak için çalışmayı hızlandırdı. 2015 yılında 10 yıla 90 milyon dolar karşılığında stadın isim hakkını alan Yıldız Holding (Ülker) yeni bir teklif sunmayı planlamıyor.

FENERBAHÇE'NİN YENİ STAT SPONSORU KİM OLACAK?

Sarı-lacivertli yönetim, farklı stratejiler üzerinde çalışıyor. Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun isim hakkı sponsorluğunu yenilemek için kolları sıvadı. Başkan Ali Koç, stat isim hakkının yine 10 yıllık yeni bir anlaşma yapma planıyla kulübün gelirlerini önemli ölçüde artırmayı hedefliyor. Yıllık en az 10 milyon dolar gelir bekleyen yönetim, bu sayede kulübün ekonomik olarak daha güçlü bir konuma gelmesini amaçlıyor. Bu da 10 yıl boyunca toplamda en az 100 milyon dolar gibi bir gelirin ortaya çıktığını ortaya koyuyor.

Bu miktar, efsane Başkan Aziz Yıldırım döneminde yapılan sponsorluk anlaşmasının üzerine çıkılacağı anlamına geliyor.