Fode Ballo-Toure kimdir, nereli? Fode Ballo-Toure Beşiktaş’a gelecek mi?

Beşiktaş’ın transfer gündeminde olan Fode Ballo- Toure’nun hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Peki, Fode Ballo-Toure kimdir, nereli? Fode Ballo-Toure Beşiktaş’a gelecek mi? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2024 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2024 11:53

Futbol dünyasında performansı, transfer söylentileri ve sosyal medyadaki paylaşımlarıyla dikkat çeken isimlerden biri de Fode Ballo-Toure oldu. Peki, Fode Ballo-Toure kimdir? Fode Ballo-Toure Beşiktaş’a gelecek mi? Bu genç futbolcu kaç yaşında ve nerelidir? Hangi mevkide oynuyor ve sahadaki etkisi nedir? Bu soruların yanıtlarını ve Fode Ballo-Toure'nin kariyerindeki son gelişmeleri öğrenmek için detaylara göz atın!

Fode Ballo-Toure kimdir?

Fode Ballo-Toure, futbol dünyasında adından sıkça söz ettiren isimlerden biri. 3 Ocak 1997 doğumlu olan bu genç yetenek, Fransa'nın Conflans-Sainte-Honorine şehrinde dünyaya geldi ve şu an Milan'da defans oyuncusu olarak görev yapıyor.

Fode Ballo-Toure, kariyerine AS Éragny'de başladıktan sonra Paris Saint-Germain altyapısında önemli bir eğitim süreci geçirdi. 2014-2017 yılları arasında PSG B takımında 53 maça çıkarak ilk profesyonel adımlarını attı. Ardından Lille, Monaco ve Milan gibi büyük kulüplerde forma giydi.

2023-2024 sezonunda Fulham'a kiralık olarak gönderilen Ballo-Touré, burada 6 maça çıktı. Şimdi, Milan'da yeniden büyük başarılar elde etmeyi hedefliyor.

Millî takım kariyerinde ise Fransa U-16 ve Fransa U-21 takımlarında oynadıktan sonra, 2021'de Senegal millî takımına katıldı ve 16 maçta görev aldı.

Boyu 1.82 m ve defans mevkiinde etkili performansı ile tanınan Ballo-Touré'nin kariyerindeki bu ilginç gelişmeler ve başarılarla dolu yolculuğu, futbol severlerin dikkatini çekiyor.

Fode Ballo-Toure Beşiktaş’a gelecek mi?

Beşiktaş, sol bek arayışında dikkat çeken bir isimle ilgileniyor: Fode Ballo-Toure! İtalyan basınının iddialarına göre, Beşiktaş, Milan’ın Senegalli sol bek oyuncusu Fode Ballo-Toure’yi transfer listesine aldı. Ancak, 27 yaşındaki oyuncunun, siyah-beyazlıların teklifini reddettiği öne sürülüyor.

Calcio Mercato'nun haberine göre, Milan Teknik Direktörü Paulo Fonseca’nın gelecek sezon kadro planlamasında yer almayan Ballo-Toure, şu anda tek başına antrenman yapıyor ve başka bir kulübe transfer olmak için gün sayıyor. Senegalli futbolcunun Serie A ekibiyle sözleşmesinin bitimine sadece bir yıl kaldığı belirtilirken, bu yaz Milan'dan ayrılacağı kesin olarak ifade ediliyor.

Beşiktaş’ın Fode Ballo-Toure’yi transfer etme çabası dikkat çekerken, oyuncunun Leeds United ve Watford tarafından da izlendiği ve yüksek ihtimalle gelecek sezon İngiltere Championship'te forma giyeceği iddia ediliyor.

2021 yılında Milan'a 5.4 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olan Ballo-Toure, geçen sezonu Fulham’da kiralık olarak geçirdi ve sadece 8 maça çıkabildi. 224 dakika sahada kalan oyuncu, takımına herhangi bir skor katkısı sağlayamadı.